Șocant! S-a depistat o nouă tulpină-mutant de Covid-19! E de 10 ori mai infecţioasă
- Antonia Hendrik
- 30 august 2020, 20:12
Tulpina de coronavirus-mutant de 10 ori mai infecțioasă, dar mai puțin mortală, a fost descoperită în Indonezia.
O tulpină de coronavirus-mutant despre care se spune că este de 10 ori mai infecțioasă a fost depistată în Indonezia. Ţara a raportat 2.858 de noi infecții duminică, sub recordul de 3.308 al zilei precedente, dar peste media zilnică a lunii trecute, au arătat datele ministerului sănătății.
Mutația D614G a virusului - care a fost descrisă drept „infecțioasă, dar mai ușoară” - a fost găsită în datele de secvențiere a genomului din eșantioane colectate de institut. Iar directorul adjunct Herawati Sudoyo a spus că sunt necesare mai multe studii pentru a stabili dacă acest lucru a stat la baza creșterii recente a cazurilor.
Numărul total de cazuri din Indonezia este în prezent de 172.052, cu 4.343 de decese din Covid-19.
Tulpina D614G, despre care Organizația Mondială a Sănătății a declarat că a fost identificată în februarie și care circulă în Europa și în America, a fost depistată în Singapore și Malaezia. Directorul general al sănătății din Malaezia, Noor Hisham Abdullah, a declarat că tulpina D614G detectată este de 10 ori mai infecțioasă.
Syahrizal Syarif, un epidemiolog de la Universitatea din Indonezia, a avertizat că trebuie să rămână vigilenți, deoarece mutaţia virusului ar putea creşte infectările la 500.000 până la sfârșitul anului.
Situația este gravă ... infectarea este în prezent scăpată de sub control, a spus Syarif, adăugând că numărul infecțiilor găsite zilnic ar fi putut fi mult mai mare dacă laboratoarele ar fi în măsură să proceseze mai multe teste într-o zi.
Capitala a înregistrat o creștere record într-o singură zi de peste 1.000 de cazuri
„Trebuie să existe o conștientizare și un efort colectiv, fie că este vorba de guvern sau de oameni, pentru a rezolva numărul tot mai mare de cazuri”, a declarat Dwi Oktavia, un oficial de la Agenția de sănătate Jakarta, cerând oamenilor să rămână acasă și să poarte mască pe față când trebuie să iasă.
Paul Tambyah, consultant principal la Universitatea Națională din Singapore și președinte ales al Societății Internaționale de Boli Infecțioase, a declarat că: dovezile sugerează creșterea rapidă a mutației D614G în unele părți ale lumii dar a coincis cu o scădere a ratelor de deces.