Evenimentul Zilei > International > Alertă la vârful Comisiei Europene. Numărul doi a intrat în autoizolare
Alertă la vârful Comisiei Europene. Numărul doi a intrat în autoizolare

Alertă la vârful Comisiei Europene. Numărul doi a intrat în autoizolare

Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, a intrat în izolare autoimpusă după ce a participat la o reuniune cu secretarul de stat francez Brune Poirson, testată pozitiv cu noul coronavirus.

 

„Sunt în autoizolare și lucrez de acasă”, a postat pe Twiter, Frans Timmermans, potrivit Politico.eu. El a continuat:„ Voi sta aici, aştept rezultatele testelor şi voi efectua perioada de carantină”.

Săptămâna trecută au intrat în izolare şi Valdis Dombrovskis, un alt vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Charles Michel, preşedintele Consiliului European, şi comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides.

Vineri, Charles Michel a anunţat ieşirea din autoizolare, după ce două teste pentru depistarea Covid-19 au avut rezultate negative.

Trebuie spus că Timmermans răspunde de Pactul Ecologic European, obiectiv prioritar al Comisiei Europene. Brune Poirson a fost testată pozitiv la coronavirus, dar starea sa de sănătate ‘nu prezintă niciun semn îngrijorător”, a transmis sâmbătă cabinetul său.

Este pentru a doua oară când Timmermans intră în autoizolare.

 

Prima dată s-a întâmplat în luna martie după ce a participat la o întrunire cu un secretar de stat francez.

„Vicepreşedintele executiv Frans Timmermans se află în carantină pe care şi-a autoimpus-o până pe 20 martie, după ce a participat pe 6 martie la ”European Plastics Pact” cu secretarul de stat francez pentru tranziţia ecologică, Brune Poirson, care a fost testată pozitiv la Covid 19”, a spus purtătorul de cuvânt al Comisiei, Eric Mamer.

„Sunt bucuros să vă liniştesc cu privire la starea sa de sănătate. Nu are niciun simptom şi a spus el însuşi  – I’am perfectly fine, a adăugat purtătorul de cuvânt.

„Deocamdată, niciun alt comisar nu a fost plasat în carantină, pentru că nu există niciun indiciu că Frans Timmermans a contractat virusul”, a menţionat Mamer.

Brune Poirson, în vârstă de 38 de ani, este al doilea caz de contaminare confirmat printre membrii guvernului francez, după ministrul culturii, Franck Riester.

Timmermans (59 de ani) este un politician și diplomat olandez. Din 2014 ocupă funcția de Prim-vicepreședinte al Comisiei Europene și Comisar european pentru o mai bună legiferare, relații interinstituționale, statul de drept și Carta drepturilor fundamentale. Anterior a fost ministru al afacerilor externe (2012-2014) și secretar de stat pentru afaceri europene (2007-2010) în Regatul Țărilor de Jos. A fost membru al Camerei Reprezentanților din 1998 până în 2007 și din 2010 până în 2012.