“Conflictul de interese! Este o infracţiune de serviciu pe care Codul Penal o sancţionează cu 1 la 5 ani închisoare și interzicerea unor drepturi civile”, scrie fostul preşedinte al României pe social media.

Şi continuă: “În România, zeci de primari, consilieri locali, parlamentari, miniștri în funcţie sau foști miniștri sau conducători de campanii electorale, au trecut prin arest preventive, prin ani lungi de judecată încheiaţi cu condamnări în numele conflictului de interese”.

Timmermans şi Kovesi livrau zilnic dosare, multe din ele contrafăcute

“Niciodată Bruxellul nu era mulţumit, nici de numărul de condamnări şi nici de anii de închisoare. Olandezul Frans Timmermans şi Procurorul Şef Kovesi, deveniţi legende Europene anticorupţie presau sistemul să furnizeze dosare şi arestări. Cei doi livrau zilnic dosare, multe din ele contrafăcute, la fabricile de înscenări de la Ploieşti, Braşov, Oradea, Constanţa, Bucureşti”, subliniază Băsescu.

Atacul şi reproşurile continuă: “Fără acces la Schengen, fără credibilitate, dar cu două grupări în Parlamentul European a căror singură preocupare era să-şi denigreze ţara, România se scufunda în mocirla unei ţări fără relevanţă în interiorul UE, chiar dacă era a şaptea ţară ca mărime din 28”.

În 2018 au apărut două rapoarte cu efecte zdrobitoare:

“Unul se numeşte Fraudarea TVA din care aflăm că la nivelul UE, crima organizată fură din TVA aproximativ 170 MILIARDE EURO anual, prin crearea unui “carusel al fraudei”. O astfel de maşinărie de furat bani n-ar fi putut funcţiona fără îngăduinţa unor înalţi funcţionari.
Mai aflăm că pe piaţa se vând anual ţigări netimbrate în valoare de cca 10 miliarde Euro;
Şi pentru ca lucrurile să fie rotunde, aflăm că anual, din fondurile europene se fură cca 350 – 450 milioane euro, campionii fiind oameni dintr-un stat fondator”, le-a mai spus Traian Băsescu colegilor din Parlamentul European. În video de mai jos puteţi asculta integral pe Traina Băsescu de la tribuna PE.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE