Evenimentul Zilei > Social > Alertă la granița cu Serbia! Ce au găsit polițiștii de frontieră
Alertă la granița cu Serbia! Ce au găsit polițiștii de frontieră

Alertă la granița cu Serbia! Ce au găsit polițiștii de frontieră

Poliția de frontieră din județul Timiș a prins opt migranţi din Irak şi Siria, printre care doi copii, când încercau să intre ilegal în ţară din Serbia, aceştia declarând că voiau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa în cooperare cu Secţia 8 de Poliţie Deta, au depistat în zona de competenţă opt cetăţeni străini, care au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Cei opt migranţi au fost depistaţi duminică, în jurul orei 05.30, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, în cooperare cu Secţia 8 de Poliţie Deta, în apropierea localităţii de frontieră Jamu Mare, din judeţul Timiş, potrivit unui comuncat al Poliţiei De Frontieră.

Persoanele, patru bărbaţi, două femeie şi doi minori, au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

”În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre şapte cetăţeni din Irak şi un cetăţean sirian, cu vârste cuprinse între 5 şi 27 ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, se arată în comunicat, citat de News.ro. 

Poliţiştii de frontieră fac cercetări, în cauză, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele opt persoane fiind preluate de lucrători din cadrul Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: