Evenimentul Zilei > Sport > Alertă la Barcelona: Messi acceptă noile condiţii sau pleacă! Este oficial acum
Alertă la Barcelona: Messi acceptă noile condiţii sau pleacă! Este oficial acum

Alertă la Barcelona: Messi acceptă noile condiţii sau pleacă! Este oficial acum

Starul echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a primit un mesaj clar de la unul dintre candidaţii pentru preşedinţia clubului, Emili Rousaud, care a transmis că argentinianul poate pleca dacă nu acceptă scăderea salarială.

După demisia lui Josep Maria Bartomeu, catalanii vor organiza la 24 ianuarie alegeri pentru funcţia de preşedinte, iar Emili Rousaud a promis că dacă va câştiga, îşi va impune strategia financiară indiferent de numele celor vizaţi. Astfel, Messi este unul dintre principalii vizaţi.

În acest context, argentinianul ar putea pleca de pe Camp Nou în pauza de transferuri din vară, după ce şi-a manifestat dorinţa să plece încă de la începutul acestui sezon. La acea vreme, clauza uriaşă de reziliere (n.r. – în jur 700 milioane euro) a împiedicat mutarea lui la Manchester City, echipa despre care s-a zvonit că ar fi avut cele mai mari şanse să-i obţină semnătura. În ianuarie, Messi va putea negocia sau chiar semna cu orice echipă doreşte din postura unui jucător care intră în ultimele 6 luni de contract.

Sustenabilitatea şi situaţia actuală a lui Messi

Candidatul la președinția Barcelonei, Emili Rousaud, consideră că situația actuală nu mai oferă sustenabilitate pentru club. Totuşi, cel care a fost în conducere şi în mandatul lui Bartomeu a lăsat o portiţă deschisă: Messi va trebui să accepte scăderea salariului dacă va vrea să continue pe Camp Nou. Greu de crezut, mai ales că alături de City, PSG şi Inter Milano sunt alte echipe despre care s-a scris să sunt interesate de serviciile sale.

„Va trebui să ne așezăm cu Messi și să-i cerem să reducă salariul. Chiar acum, cu lucrurile așa cum sunt, nu este justificabil. Îi vom cere să facă sacrificiul. Dacă nu există un acord, atunci Messi va pleca de la Barcelona. Messi a scris cele mai strălucite pagini din istoria clubului. Trebuie să ne onorăm legendele, dar realitatea este ceea ce este.

Cred că lucrurile trebuie spuse așa cum sunt. Nu ne putem păcăli membrii. Vom face toate eforturile pentru a ne asigura că rămâne, dar întotdeauna cu interesele clubului mai întâi”, a declarat Emili Rousaud.

Ce a spus Lionel Messi în vară?

În vară, deranjat de faptul că toate problemele de la club i se imputau mai ales lui, dar şi pentru că Barcelona nu era atât de puternică precum dorea el, Messi a luat decizia să se despartă de echipa după 16 ani. In plus, şocul eliminării din sferturile Ligii Campionilor, 2-8 cu Bayern Munchen, l-au convins pe Messi că a apus vremea lui pe Camp Nou.

„M-am gândit și am fost sigur că sunt liber să plec, președintele (n.r. – Bartomeu) a spus întotdeauna că la sfârșitul sezonului aș putea decide dacă rămân sau nu. Acum se agață de faptul că nu am spus-o înainte de 10 iunie, când se dovedește că pe 10 iunie concuram pentru La Liga în mijlocul acestui îngrozitor coronavirus și această boală s-a modificat tot sezonul.

Și acesta este motivul pentru care voi continua în club. Acum voi continua în club pentru că președintele mi-a spus că singura modalitate de a pleca a fost să plătesc clauza de 700 milioane euro și că acest lucru este imposibil”, spunea Messi într-un interviu acordat la finalul scandalului generat de anunţul plecării sale de la Barcelona.

foto: la 24 ianuarie 2021, Emili Rousaud ar putea fi noul preşedinte al echipei FC Barcelona

sursa: dailystar.co.uk

sursa foto