Evenimentul ZileiEVZ SpecialUn jucător celebru a vrut să-l bată pe Lucescu după meciul cu Barcelona. Scandal imens

Un jucător celebru a vrut să-l bată pe Lucescu după meciul cu Barcelona. Scandal imens

Un jucător celebru a vrut să-l bată pe Lucescu după meciul cu Barcelona. Scandal imens
Mircea Lucescu a fost în pericol la finalul unui meci în care fosta lui echipă, Şahtior Doneţk, a fost învinsă de Barcelona cu 5-1, rezultat pentru care tehnicianul l-a considerat responsabil şi pe fundaşul Răzvan Raţ, în prezent retras din activitate.

Într-o intervenţie la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” (n.r. – Ovidiu Ioaniţoaia) fostul fundaş stânga a dezvăluit că a fost la un pas de un episod care cu siguranţă i-ar fi afectat imaginea. De altfel, tensiunea acelui moment din urmă cu 9 ani Răzvan Raț a fost surprinsă chiar în faţa camerelor de luat vederi.

În cele din urmă, Răzvan Raţ a reuşit să se controleze după ce Mircea Lucescu l-a admonestat chiar în timpul interviului de după meci. Fostul internaţional s-a rezumat doar să spună că s-a săturat de ieşirile celui care a câştigat 22 de trofee cu echipa ucraineană (Cupa UEFA (2009), 8 titluri (2005, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014), 6 Cupe ale Ucrainei (2004, 2008, 2011, 2012, 2013, 2016), 7 Supercupe ale Ucrainei (2005, 2008, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015)

Răzvan Raţ a avut un scurt moment de rătăcire

„Ovidiu Ioaniţoaia: Răzvan, cel mai mare scandal cu Mircea Lucescu când a fost? Răzvan Raţ: După meciul cu Barcelona. Am pierdut cu 5-1, eram la flash-interviu. S-a auzit vocea lui nea Mircea: «Spune, bă, că am luat două goluri din cauza ta! Spune asta!»

Sincer vă spun… N-am mai spus asta nimănui. Poate doar prietenilor, dar niciodată public. În momentul în care am auzit asta mi s-a pus o ceață și m-am gândit o secundă, două să iau microfonul și să dau după el. Îmi venea să-i dau cu ceva în cap!

Mi-am dat seama că în momentul ăla cariera mea se va termina. Sau trebuia să mă liniștesc. Asta-i viața. Și să înghit și lucrul ăsta. Unele reacțiile ale lui Mircea Lucescu sunt oarecum deplasate în anumite momente, dar era antrenorul meu. N-aveam ce să comentez, deși am avut o secundă în care am vrut să dau cu microfonul după el.”

Şi totuşi, Mircea Lucescu rămâne un mare antrenor

„Ovidiu Ioaniţoaia: Ce are special Lucescu? Răzvan Raţ: E un antrenor mare, care știe să lucreze cu tinerii. Este antrenorul care face din echipe mici echipe mari. În echipe cu jucători no-name le crește valoare acestora și îi duce la nivelul lor maxim”, a mai spus fostul fundaş stânga care în cariera lui a mai jucat la FCM Bacau, Rapid, West Ham United, Rayo Vallecano, PAOK Salonic şi ACS Poli.

Mircea Lucescu antrenează Dinamo Kiev în prezent şi este pe primul loc în campionatul Ucrainei. Încă de la începutul aventurii pe banca celor de la Kiev, Lucescu a reuşit să câştige un trofeu, Supercupa Ucrainei, după ce a învins chiar Şahtior cu 3-1. În acest sezon de Liga Campionilor, Lucescu s-a întâlnit din nou cu Barcelona, care s-a impus pe Camp Nou cu 2-1 şi în retur cu 0-4. Dinamo Kiev a învins Ferencvaros în ultimul meci al Grupei G, scor 1-0, şi a obţinut calificarea în Liga Europa.


Accesează: