Evenimentul ZileiSportMessi, esențial pentru Barcelona: „Este crucial să-l păstrăm”. Cine spune asta

Messi, esențial pentru Barcelona: „Este crucial să-l păstrăm”. Cine spune asta

Messi, esențial pentru Barcelona: „Este crucial să-l păstrăm”. Cine spune asta
FC Barcelona nu trebuie să renunțe la Lionel Messi, prezența acestuia fiind funamentală pentru viitorul echipei.

Fotbalistul argentinian Lionel Messi trebuie să rămână la FC Barcelona pentru a conduce echipa până la sfârşitul carierei sale. Declarația îi aparține unuia dintre candidaţii la preşedinţa clubului catalan, Victor Font, considerat principalul favorit la succesiunea lui Josep Maria Bartomeu, informează Reuters. Potrivit spuselor sale, jucătorul argentinian este esențial pentru club, după cum informează Reuters.

„Lucrul bun în privinţa lui Messi este că iubeşte clubul, la fel ca noi toţi, şi sunt sigur că este dispus să accepte o perspectivă pe termen lung şi să-şi aducă contribuţia pentru ca clubul să poată gestiona situaţia pe termen scurt în cel mai bun mod posibilă. Când ai pe cineva ca Messi, care iubeşte clubul şi al cărui club vrea să-l păstreze încă mulţi ani, ai cadrul necesar pentru a regenera şi a construi o echipă învingătoare”, a spus Victor Font.

Lionel Messi, care a câștigat de șase ori Balonul de Aur şi este golgheterul all-time al Barcelonei, a fost foarte aproape să părăsească clubul în luna august, din cauza neînţelegerilor cu fostul președinte Josep Maria Bartomeu. De altfel, acesta din urmă a și demisionat între timp.

Starul argentinian are opțiunea de a pleca liber de contract de la Barca, echipa la care şi-a petrecut întreaga carieră, în vara viitoare, în cazul în care cele două părţi nu vor ajunge la o înţelegere până la sfârşitul lunii iunie.

Pe cine se bazează Font

El a precizat că asocierea dintre clubul catalan și Messi este de natură strategică și de aceea, vedeta argentiniană trebuie să aibă la dispoziție toate condițiile pentru a juca un rol în club, chiar și după retragerea sa.

„Atunci când eşti suficient de norocos să ai cel mai bun jucător de fotbal din lume în echipa ta, trebuie să păstrezi acel talent. Dacă Messi pleacă la o rivală, nu vom găsi o alternativă cu uşurinţă, fiindcă nu există nici o alternativă pentru Messi. De aceea, pe termen scurt este crucial să-l păstrăm, a declarat Victor Font, un om de afaceri din domeniul telecomunicaţiilor.

Decis să-l determine pe Messi să rămână la echipă, Victor Font doreşte să-l implice în proiectul său şi pe Xavi Hernandez, fostul căpitan al Barcelonei, în prezent antrenor în Qatar.

„Xavi şi Messi sunt prieteni, se cunosc foarte bine şi au încredere unul în celălalt, iar acest lucru va fi essential”, a spus candidatul la preşedinţia Barcelonei, club care se confruntă cu o criză financiară, agravată de pandemia de coronavirus.

Victor Font este convins să dragostea lui Messi faţă de Barca, la care a sosit când avea doar 13 ani, îl va face să îşi reducă pretenţiile salariale, pentru a continua să joace pe Camp Nou.


Accesează: