Evenimentul ZileiActualitateAlertă în București. Echipa pirotehnică a SRI a intervenit de urgență. Patru blocuri, evacuate

Alertă în București. Echipa pirotehnică a SRI a intervenit de urgență. Patru blocuri, evacuate

Alertă în București. Echipa pirotehnică a SRI a intervenit de urgență. Patru blocuri, evacuate
Alertă în București, Un bloc din Sectorul 6 a fost evacuat după ce pe stradă a fost găsită o valiză suspectă.

UPDATE: Serviciul Român de Informaţii intervine joi în Sectorul 6 al Capitalei, în urma unui apel la 112, prin care a fost sesizată prezenţa unei valize suspecte în spaţiul public.

„A fost sesizată prezenţa unei valize suspecte în spaţiul public, iar în acest moment la faţa locului se află o echipă pirotehnică. Specialiştii pirotehnişti desfăşoară activităţi alături de reprezentanţii Poliţiei Române. Autorităţile au decis evacuarea a patru imobile”, informează SRI.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este alertă, joi după-amiază, în Sectorul 6 din București. Patru blocuri au fost evacuate după ce pe stradă a fost găsită o valiză suspectă, anunță Antena 3.

Situația a fost semnalată în urmă cu scurt timp, printr-un apel la 112. Valiza a fost găsită la intersecția dintre strada Delinești și strada Târgu Nemaț, în Cartierul Drumul Taberei. La fața locului au intervenit echipele pirotehnice de la SRI.

Intervenție a SRI în Piața Victoriei

În urmă cu doar câteva zile, un incident similar a avut loc în Piața Victoriei. Un colet suspect a fost descoperit sub o mașină. Alerta a fost anunțată de un cetățean.

Un caz ciudat cu un colet suspect a avut loc în octombrie 2020. Un pachet suspect a alertat poliția, pompierii și SRI, după ce a fost lăsat pe faleza Dunării, în Tulcea Având în vedere că pachetul se afla în apropierea sediilor unor instituții, angajații au fost evacuați urgent, măsură standard în cazul delimitării zonelor potențial periculoase. Coletul fusese „abandonat” de o femeie, pe faleză, potrivit datelor comunicate de IPJ Tulcea.

Jandarmi, poliţişti şi lucrători ai Brigăzii Pirotehnice a Serviciului Român de Informaţii au evaluat perimetrul. Specialiștii Brigăzii Pirotehnice a SRI au deschis pachetul, iar înăuntru era o mare surpriză: „Acesta nu conţine substanţe sau elemente periculoase, ci doar o lenjerie de pat”, au precizat reprezentanţii IPJ.

CITEȘTE ȘI  Cât de mare e pericolul unui război? MApN a chemat rezerviștii la antrenament de mobilizare


Accesează: