Evenimentul Zilei > Social > Arafat face anunțul așteptat de milioane de români: Ce urmează după 14 decembrie
Arafat face anunțul așteptat de milioane de români: Ce urmează după 14 decembrie

Arafat face anunțul așteptat de milioane de români: Ce urmează după 14 decembrie

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat că starea de alertă urmează să fie prelungită pentru încă o lună. Purtarea măștii și anumite măsuri luate până în prezent rămân oricum în vigoare.

 

Raed Arafat susține că acest lucru se va întâmpla în data de 14 decembrie, atunci când expiră cele 30 de zile de stare de alertă care sunt în vigoare acum.

„Purtarea măștii și anumite măsuri care sunt implementate acum și măsurile sanitare vor rămâne. Dar noi avem data de 14 decembrie, momentul în care vom prelungi starea de alertă și probabil că acest lucru se va întâmpla în data de 14 decembrie, pentru următoarea lună. Vom avea o analiză cu INSP-ul și cu toată lumea asupra situației epidemiologice.

Depinde dacă continuăm să scădem sau creștem, dar la acest moment pot să spun că nu s-a discutat și nu există intenții de noi restricții. Putem să sfătuim, putem să explicăm, dar să venim să spunem cuiva, în casa lui, că n-are voie să aibă mai multe persoane, există limitări la acest aspect”, a spus Raed Arafat, potrivit realitatea.net.

Ce va fi de Sărbătorile de iarnă

Cu puțin timp în urmă, Arafat a explicat cam ce ne așteaptă la finalul acestui an, când avem și sărbătorile de iarnă.

„E clar că măsurile pe care le avem acum probabil că vor continua, adică purtarea măștii și anumite măsuri care sunt implementate acum, măsurile sanitare vor rămâne, dar din nou, noi avem data de 14 (decembrie), momentul în care vom prelungi starea de alertă și probabil că acest lucru se va întâmpla în data de 14 pentru următoarea lună. Vom avea o analiză cu INSP-ul și cu toată lumea asupra situației epidemiologice. Depinde dacă continuăm să scădem sau creștem, dar la acest moment pot să spun că nu s-a discutat și nu există intenții de noi restricții”, a mai declarat Arafat.

 Reguli de Crăciun şi Anul Nou

„Dacă vorbim de întâlnire privată în casa unei persoane, nu putem să o limităm. Putem să sfătuim, putem să explicăm, dar să venim să spunem cuiva, în casa lui, că n-are voie să aibă mai multe persoane, există limitări la acest aspect. Sfatul nostru este foarte ferm: în perioada sărbătorilor să nu se întâmple să aducem mai mulți prieteni, mai mulți oameni în casă, în apartament. Să fim foarte mulți acolo, să nu respectăm regulile sanitare de bază, dacă suntem din diferite case, atunci clar vom asista la o creștere, din nou, după sărbători”, a mai subliniat Raed Arafat