Evenimentul Zilei > Actualitate > Raed Arafat, cel mai crunt anunţ! Ce nu avem voie să facem de Crăciun şi Anul Nou
Raed Arafat, cel mai crunt anunţ! Ce nu avem voie să facem de Crăciun şi Anul Nou

Raed Arafat, cel mai crunt anunţ! Ce nu avem voie să facem de Crăciun şi Anul Nou

Raed Arafat a anunţat că vine o perioadă foarte grea, iar pericolul este ca în ianuarie-februarie o să ne pomenim din nou cu o creștere agresivă a cazurilor.
Guvernul va prelungi starea de alertă în 14 decembrie și până atunci va face o nouă analiză dacă se impun sau nu noi restricții. Un lockdonwn total, la nivel național, este însă exclus. Va fi preferată în continuare carantinarea zonală, a explicat Raed Arafat. „Dacă luăm media pe 7 zile, vedem că există o scădere și trebuie să vedem dacă va continua, iar asta depinde de noi”, a spus Raed Arafat.

Carantinarea a avut succes în unele oraşe mari

„Când vedem localitățile care au fost carantinate, toate au arătat, chiar dacă au avut carantina prelungită cu încă 7 zile sau la unele chiar cu 14 zile, că s-a reușit controlul situației. (…) La Timișoara, care n-a fost carantinată, au fost carantinate localitățile din jur și asta a avut un impact și asupra Timișoarei și s-a văzut că la Timișoara este o scădere. Sibiul, la fel. La Alba, a trebuit să prelugim”, a declarat şeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE