Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking News. România, încă 30 de zile în stare de alertă. Ce prevede documentul
Breaking News. România, încă 30 de zile în stare de alertă. Ce prevede documentul

Breaking News. România, încă 30 de zile în stare de alertă. Ce prevede documentul

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat o nouă hotărâre prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 14 noiembrie, a anunţat.
Hotărârea CNSU:
Art.1 -Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.11.2020.
Art.2 -Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de14.11.2020, în contextul epidemiologicactual, sunt prevăzute în anexa nr. 1.
Art.3 -(1)Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexanr.2.(2) Excepțiile de la măsura carantinei prevăzute în Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36, cu modificările și completările ulterioare, nu se aplică persoanelor care sosesc din Danemarca.
Art.4 -Se modifică art.3, lit. o) dinHotărârea CNSU nr. 36 din 21.07.2020 care va avea următorul cuprins:o)membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare,ai altor reprezentanțe diplomatice acreditate la Bucureşti șiposesori de pașapoarte diplomatice, pe bază de reciprocitate, personalul asimilat personalului diplomatic, membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorii de pașapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrii familiilor acestora;
Hotărârea CNSU