Evenimentul Zilei > International > Alegeri SUA. Trump, dat cu forța afară din Casa Albă? Ce s-a întâmplat
Alegeri SUA. Trump, dat cu forța afară din Casa Albă? Ce s-a întâmplat

Alegeri SUA. Trump, dat cu forța afară din Casa Albă? Ce s-a întâmplat

Echipa lui Joe Biden îl ameninţă cu evacuarea pe Donald Trump, din Casa Albă, dacă acesta va refuza să plece după ce înfrângerea sa va deveni oficială.

Un purtător de cuvânt al echipei de campanie a lui Joe Biden, candidatul democrat la preşedinţia SUA, a ameninţat vineri că va proceda la o evacuarea a lui Donald Trump de la Casa Albă dacă el va refuza să-şi recunoască înfrângerea, care devine din ce în ce mai sigură.

„Americanii vor decide deznodământul acestor alegeri”, a declarat vineri Andrew Bates, un purtător de cuvânt al candidatului democrat Joe Biden care a adăugat: „Iar autorităţile americane sunt perfect capabile să-i expulzeze pe intruşi de la Casa Albă”.

Candidatul democrat Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, este la un pas să câștige alegerile pentru Casa Albă, după ce a înregistrat un avans considerabil la numărătoarea voturilor din statul – cheie Pennsylvania, unde procesul de numărare continua. Într-o numărare a voturilor care avansează foarte încet, tendinţa s-a inversat la începutul dimineţii de vinery.

Devansat la începutul scrutinului de marţi în Pennsylvania, acum fostul vicepreşedinte democrat are un avans în faţa preşedintelui republican. El conduce cu 6.737 de voturi în acest moment, însă mai sunt voturi de numărat în Philadelphia și alte zone democrate din Pennsylvania, fapt ce i-ar putea aduce un avans și mai mare.

Iar dacă fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama va câştiga în Pennsylvania, el va deveni al 46-lea preşedinte al SUA, pe 20 ianuarie, indiferent care va fi rezultatul în alte state americane.

Pe de altă parte, însă, actualul președinte, Donald Trump, pare hotărât să conteste verdictul voturilor, dat fiind că acestea nu-l dau câștigător.  Într-o intervenție de la Casa Albă, Donald Trump a acuzat joi, din nou, fraudarea alegerilor, fără a aduce noi elemente în susţinerea acuzaţiilor sale.

Echipa de campanie a lui Trump a anunțat că va contesta alegerea lui Joe Biden, calificând drept „falsă” și „departe de rezultatul final” orice proiecție media care l-ar da câștigător pe acesta.

Evenimentul Zilei a analizat media din SUA și a scris despre efectul pe care îl poate produce anunțul potrivit căruia Joe Biden va fi următorul președinte al Statelor Unite ale Americii.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: