Evenimentul Zilei > Actualitate > ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Sondaj CSCI, înainte de turul doi: Victor Ponta – 55%, Klaus Iohannis – 45%
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Sondaj CSCI, înainte de turul doi: Victor Ponta – 55%, Klaus Iohannis – 45%

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Sondaj CSCI, înainte de turul doi: Victor Ponta – 55%, Klaus Iohannis – 45%

Cel mai recent sondaj de opinie privind intenția de vot a electoratului român, realizat de CSCI înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, ce va avea loc pe 16 noiembrie, îl arată câștigător al fotoliului de la Palatul Cotroceni pe candidatul PSD Victor Ponta, la o diferență de 10 procente față de contracandidatul său, prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis. După primul tur de scrutin, diferența dintre cei doi candidați la alegerile prezidențiale a fost tot de 10 procente.

Întrebaţi cine cred că este principalul responsabil pentru scorul slab înregistrat de Klaus Iohannis, în primul tur, 38% dintre cei intervievaţi au răspuns "baronii locali". 22% au spus declaraţiile lui Traian Băsescu, 14% – campania Elenei Udrea, 10% – campania lui Călin Popescu Tăriceanu, 6% – campania Monicăi Macovei, 5% – alte cauze, 5% – nu ştiu sau nu răspund.

La capitolul încredere în politicieni, Victor Ponta se bucură de un nivel de încredere multă şi foarte multă de 40%, urmat de Klaus Iohannis cu 32%, Călin Popescu Tăriceanu – 30% şi Traian Băsescu – 16%.

Sondajul CSCI, deținut de Dan Sultănescu, consilierul de imagine al lui Victor Ponta, a fost realizat pe 2 noiembrie 2014, prin metoda CATI, la nivel naţional, fiind realizate 925 de interviuri şi având o eroare tolerată de 3,3%, la un nivel de probabilitate de 0,95, potrivit România TV.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: