Evenimentul Zilei > Politica > Alegeri parlamentare 2020. Raluca Turcan devoalează strategia PSD. „Sunt încă la butoane”
Alegeri parlamentare 2020. Raluca Turcan devoalează strategia PSD. „Sunt încă la butoane”

Alegeri parlamentare 2020. Raluca Turcan devoalează strategia PSD. „Sunt încă la butoane”

Mai sunt doar câteva zeci de ore până când românii sunt chemați la urne pentru a decide cine va face parte din Legislatura 2020-2024 a Parlamentului României.

Alegeri parlamentare 2020. Duminică, 6 decembrie, românii sunt chemați la urne pentru a vota membri Parlamentului. Pe ultima sută de metrii, liderii politici se „bat” în mesaje pentru a mobiliza electoratul să voteze.

Alegerile parlamentare se desfășoară într-un context cu totul atipic. Din cauza pandemiei, activitățile electoare au fost drastic limitate, iar candidații au comunicat mai mult prin rețele sociale. Și dezbaterile au lipsit cu desăvârșire, iar unii politicieni se tem că prezența la vot va fi mult mai redusă decât în anii precedenți.

Alegeri parlamentare 2020. Cu doar două zile înainte de votul decisiv, Raluca Turcan, vicepremierul României, le-a transmis un mesaj românilor în care îi îndemână să iasă la vot, făcând referire la toate greșelile comise de PSD.

Redăm postarea vicepremierului Raluca Turcan

De 6 decembrie să nu uităm.

În trei ani, înainte să dărâmăm ultimul guvern PSD, România a fost într-un regim de opresiune, discreționar și pusă în colț de Europa. Tot ce am urît mai mult – să fim priviți ca o țară cu apucături comuniste, ca o țară de lumea a treia și mai ales să stăm pe loc sau să involuăm, s-a întâmplat. Într-o noapte Grindeanu și Iordache au dat o ordonanță să albească hoții și corupții. Într-o altă noapte, înainte de Revelion, au dat ordonanță să destabilizeze economia și să scumpească utilitățile. Iar pe zi mergeau la pescuit pe insulele României, ca pe propriul lor domeniu.

Până când dumneavoastră nu ați mai răbdat. Ați arătat că nu pentru asta ați făcut sacrificii 30 de ani. Imaginea cu luminițele tricolore care ardeau la minus 15 grade a făcut înconjurul lumii. Ei ce-au făcut? Au ridicat degetul mijlociu în Parlament. În 10 august ați ieșit din nou să spuneți că vreți să trăți acasă, în România. Ei ce-au făcut? V-au gazat.

Voi n-ați mai suportat. Noi n-am mai suportat. PNL a fost singura formațiune care a reușit să strângă o majoritate și să scoată PSD de la putere. Să scoată România de sub acest mod discreționar de a conduce. Și de acolo a început reconstrucția.

De ce sunt importante alegerile din 6 decembrie? Pentru că legile trecute prin Parlament sunt cele care imprimă direcția unei țări. Și acolo trebuie să fie reprezentat fiecare cetățen. Și pentru că fără un partener în Parlament, Guvernul, Președintele și cetățenii nu au forța deplină să se bucure de niște măsuri coerente, constructive și care să tragă în aceeași direcție.

Grindeanu și Iordache sunt încă la butoane. Aste-s fapte. Grindeanu e numărul doi în PSD și propunere de premier. Iar Iordache e președintele Consiliului Legislativ. Știm cu toții cum a ajuns acolo.

PNL a fost singura formațiune care a dovedit că are puterea să-i oprească pe PSD-iști. Și singura care și-a asumat răspunderea să treacă țara prin pandemie. Singura formațiune care are un dialog constructiv cu președintele.

Să nu uităm. Pe 6 decembrie, să nu uităm.