Evenimentul Zilei > Politica > Alegeri locale 2020. Lovitură de teatru! S-a cerut anularea alegerilor
Alegeri locale 2020. Lovitură de teatru! S-a cerut anularea alegerilor

Alegeri locale 2020. Lovitură de teatru! S-a cerut anularea alegerilor

Biroul Electoral Central a primit o solicitare de anulare a alegerilor. Motivul este halucinant

La Biroul Electoral Central (BEC) a fost depusă o solicitare de anulare a alegerilor locale.

Cel care a depus cererea este candidatul independent la Primăria Mangalia, omul de afaceri Mohammad Murad.

Motivul invocat de candidat este legat de un incident în care nu a fost implicat dar din cauza căruia a avut de pierdut.

Așa cum a relatat și evz.ro, celebru investitor, Mohammad Murad, a intrat în cursa electorală pentru Primăria Mangalia, convins că va avea parte de alegeri corecte. Investitorul a aflat, însă, ce înseamnă cu adevărat sistemul corupt pe care actualul primar l-a împământenit în orașul din sudul litoralului.

Mohammad Murad

Actualul primar, Cristi Radu, a anunțat, în mod fals, că Mohammad Murad a fost reținut de polilțiști, fapt infirmat, oficial, de Poliția Română. Însă, informația a fost propagată de primar în spațiul public.

Astfel, s-a creat o adevărată propagandă electorală, chiar în ziua scrutinului, care a influențat alegătorii și a avut ca efect câștigarea alegerilor de către Cristi Radu.

Mohammad Murad a declarat, la scurt timp după acest incident:

 

 

„Nu știam că se poate atâta răutate. Cum poți să fii atât de mincinos la acest nivel? Acest gest mă determină să lupt, mai departe, pentru acest oraș. Vreau să ieșiți la vot ca să schimbăm această istorie tristă. Să schimbăm acest oraș!”.

 

„Este incredibil ce s-a putut întâmpla. Am crezut că asemenea practici din partea poliției au rămas la începutul anilor 90”, au declarat reprezentanții candidatului din Mangalia implicați într-un scandal cu forțele de ordine.

 

Candidatul Mohammad Murad se situa, luni, pe locul al doilea în cursa pentru Primăria Mangalia, după numărarea a 81% din voturi, conform rezultatelor provizorii transmise BEC.

 

În consecință, Mohammad Murad a depus o cerere la Biroul Electoral Central pentru anularea alegerilor de la Mangalia în care prezintă motivele pentru care ar trebui luată o asemenea decizie.

„Procesul electoral desfăşurat în data de 27 septembrie în municipiul Mangalia a fost viciat în principal de un eveniment care m-a afectat electoral prin împiedicarea cetăţenilor care intenţionau să mă voteze la funcţia de primar prin mediatizarea excesivă şi trunchiată a unui eveniment în care nu am fost implicat dar care a fost prezentat drept mită electorală oferită de subsemnatul şi de reţinerea mea de către organele de urmărire penală. Evenimentul care a influenţat fără îndoială rezultatul alegerilor a fost cel petrecut în jurul orelor 15.30-19.30 în ziua de 27 septembrie. Pe strada Oituz a fost oprit în trafic un autoturism aparţinând grupului de firme deţinut de candidatul Mohammad Murad”, se arată în solicitarea depusă la BEC.

Se mai precizează că într-o maşină se aflau două persoane, iar poliţiştii doreau să afle dacă geamurile fumurii ale maşinii erau omologate, ei verificând cu acest prilej documentele maşinii, dar şi persoanelor din autoturism.

Murad consideră că prin acest demers s-a dorit crearea unui incident electoral din care să reiasă că Murad a fost surprins în timp ce oferea mită alegătorilor deşi acest lucru nu era adevărat.

 

 

„Prin maximizarea apariţilor media ale acestui presupus incident electoral s-a instaurat la nivelul municipiului Mangalia certitudinea că Mohammad Murad, candidat indepedent la Primăria Mangalia nu mai poate fi votat. Fără nicio urmă de tăgadă, acest incident a fost creat pentru a crea această impresie care nu avea nicio legătură cu realitatea, dar prin care s-a reuşit realizarea scopului suprem, câştigarea alegerilor de către candidatul PNL la Primăria Mangalia, Radu Cristian”, se mai arată în documentul depus la Biroul Electoral Central, în care se susţine că în acest mod s-a reuşit fraudarea alegerilor la Mangalia.

De asemenea, în document se mai afirmă că prin crearea falsei premise că Mohammad Murad a fost reţinut de poliţie oamenii nu au mai ieşit să-l voteze.

„În acelaşi timp a fost înregistrat un număr mare de persoane care nu au mai ieşit la vot deoarece s-a creat premisa falsă că domnul Mohammad Murad, candidat independent, a fost reţinut de poliţie pentru mită electorală, iar cei care aveau intenţia să-l voteze au ales să stea acasă sau să voteze cu ceilalţi candidaţi”, arată sursa citată.

În legătură cu acest incident, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că în maşina respectivă au fost găsite suma de 160.000 de lei şi materiale de propagandă, dar candidatul respectiv nu a avut vreo calitate sau vreo legătură cu acest incident.

„Pe data 27 septembrie, în jurul orei 16.30, poliţiştii au oprit pe raza municipiului Mangalia un autoturism, condus de un bărbat, în dreapta aflându-se proprietarul maşinii, bănuit că ar fi oferit cetăţenilor bani şi i-ar fi sfătuit pe aceştia să voteze un anumit candidat la alegerile locale. La solicitarea poliţiştilor, persoanele în cauză au refuzat să permită controlul autoturismului. La un moment dat, în zonă a venit un alt bărbat, candidat la o primărie din judeţul Constanţa, acesta neavând vreo calitate sau legătură cu incidentul respectiv. Conducătorul auto a fost condus la sediul Poliţiei, iar în urma controlului vehiculului în cauză, poliţiştii au găsit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 160.000 de lei, precum şi materiale de propagandă.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor”, a anunţat IPJ Constanţa.