Evenimentul Zilei > International > Alegeri în SUA. Joe Biden, mesaj disperat către americani! Ce le cere democratul
Alegeri în SUA. Joe Biden, mesaj disperat către americani! Ce le cere democratul

Alegeri în SUA. Joe Biden, mesaj disperat către americani! Ce le cere democratul

Joe Biden a ieşit aseară public pentru a transmite un mesaj americanilor. Îndemnul său este unul normal. Dar nu putem să nu observăm că a evitat să spună cuvintele cheie: El este învingătorul!
Candidatul democrat Joe Biden s-a arătat vineri seară sigur de victoria sa în alegerile prezidenţiale din SUA, îndemnându-şi compatrioţii să se unească, în vreme ce rivalul său Donald Trump l-a avertizat să nu revendice victoria în mod ilegitim.

Întreaga Americă şi, odată cu ea, lumea întreagă, urmăresc de marţi seară procesul lent de numărare a voturilor. Chiar dacă fostul vicepreşedinte democrat pare pe punctul de a câştiga cursa pentru Casa Albă, niciuna din marile instituţii media din Statele Unite nu a anunţat până acum câştigătorul.

După o zi de suspans în fieful său din Wilmington, în Delaware, de unde era aşteptat un discurs de celebrare a victoriei, Joe Biden nu a rostit în cele din urmă decât o alocuţiune scurtă, în absenţa rezultatelor.

Dragii mei americani, nu avem încă declararea finală a unei victorii, dar cifrele oferă un tablou clar şi convingător: vom câştiga aceste alegeri, a afirmat Biden, având-o alături pe senatoarea Kamala Harris, propunerea democraţilor pentru postul de vicepreşedinte.

Biden vrea unitate dar evită să spună că a câştigat alegerile

Biden a subliniat avansul pe care l-a luat în ultimele 24 de ore, amintind că a trecut în faţa lui Donald Trump în statele-cheie Pennsylvania şi Georgia, unde numărarea voturilor continuă: Suntem pe calea cea bună de a obţine 300 de mari electori, a spus Biden.

Adoptând un ton prezidenţial, el i-a îndemnat pe americani să aibă răbdare, după o campanie foarte agresivă: Este timpul să ne unim. Trebuie să depăşim furia, a insistat democratul.Joe Biden conduce cu o diferenţă de aproape 29.000 de voturi în Pennsylvania, stat care, cu cei 20 de mari electori ai săi, i-ar aduce victoria finală. În ce-l priveşte, Donald Trump nu a luat cuvântul în public în cursul zilei. Pe Twitter a scris însă că Biden nu ar trebui să revendice victoria în mod ilegitim. Şi eu aş putea s-o revendic. Procedurile judiciare nu fac decât să înceapă!, a scris el.

Republicanii îşi propun să strângă cel puţin 60 milioane de dolari pentru acţiunile în instanţele judiciare

Un consilier al lui Trump a descris strategia campaniei judiciare ca haotică şi dezorganizată. Un alt oficial republican, citat de Reuters cu condiţia anonimatului, a spus că are îndoieli că acţiunile în instanţe îi vor aduce victoria lui Trump: Cursa s-a încheiat şi singura persoană care nu vede acest lucru este Donald Trump, a afirmat el, potrivit Agerpres.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: