Ai putea ÎNCERCA: Ce se întâmplă dacă mănânci o singură GUTUIE
- Angelo Tăutu
- 10 octombrie 2014, 00:27
Sunt cunoscute pentru beneficiile medicale.
Dar, indiferent cum le exploatăm – crude, coapte, uscate, fierte – gutuile îşi păstrează proprietăţile şi acţionează pozitiv asupra organismului. În primul rând, ele pot duce în spate un întreg sistem imunitar, mai ales în sezonul rec, scrie ecuisine.ro.
Te ajută
Apoi, fără vreo pretenţie, îmbunătăţesc sistemul digestiv şi cel respirator şi, mai mult, te ajută să scapi de acnee. Câteva bucăţele de gutui adăugate într-o salată de legume sau de fructe reprezintă un stimulator pentru digestie.
Proaspete, gutuile sunt remedii naturiste pentru buna funcţionare a ficatului, dar şi pentru afecţiunile psihice. Iar pentru pacienţii aflaţi în etapă de covalescenţă, preparatele din gutui, precum gemul, jeleul, siropul, cu aroma lor specifică, pot fi adevărate stimulente.