Evenimentul Zilei > International > Agențiile de informație ale USA: Rusia ar putea ataca unele puncte din țările vecine, Polonia, România sau Lituania
Agențiile de informație ale USA: Rusia ar putea ataca unele puncte din țările vecine, Polonia, România sau Lituania

Agențiile de informație ale USA: Rusia ar putea ataca unele puncte din țările vecine, Polonia, România sau Lituania

Oficialii ruși sunt tot mai iritați pe neputința armatei de a cuceri Ucraina, și încep să amenințe țările vecine, între care România, Polonia sau Lituania. Strategii americani vorbesc despre un atac cu rachete care ar putea sa lovească ținte din România, unde rușii cred că există mari acumulari de arme pentru Ucraina.

Statele Unite ale Americii au lansat un avertisment de care țările vecine Ucrainei trebuie să țină cont. Agențiile de informație ale USA au informații care conduc la ideea că Vladimir Putin va mări presiunea pe Ucraina, pentru a cuceri Donbasul și pentru a nu se face de rușiune în fața propriului popor.

Pentru asta, cei de la Washington au elaborat mai multe planuri la care Vladimir Putin ar putea recurge.

Primul dintre acestea se referă la atacarea orașelor din Ucraina, fără niciun plan, pentru a speria populația. Prin acest plan, Putin crede că ucrainenii de rând vor începe să protesteze și să ceară oprirea războiului. În acest caz, Putin uită de un amănunt interesant, și anume că 83 dintre ucraineni nu sunt de acord cu cedările teritoriale.

Avertisment pentru Polonia și România

Al doilea plan se referă la atacarea unor puncte din țările vecine, Polonia, România sau Lituania, pe care Moscova le consideră țări neprietene. Prin aceste țări, cred oficialii de la Moscova, importante cantități de arme ajung în Ucraina, și care ulterior sunt folosite împotriva armatei ruse.

Nici această ipoteză nu este una credibilă, mai ales că cele trei țări face parte din NATO, iar atacarea teritoriului acestora ar duce imediat la activitarea articolului 5, din tratatul Alianței Nort Atlantice, cu alte cuvinte la un război.

Ucrainenii aproape de Lysychansk

În cursul zilei azi, armata ucraineană a continuat să avanseze în teritoriile din estul țării ocupate de ruși.

Informațiile oficiale care vin de pe frontul din est, arată că militarii ucraineni au eliberat Bilogorivka, care se află la 25 km de Lysychansk, oraș pentru care armata rusă a luptat mai bine de o lună.

Dacă ar cădea și acest oraș, rușinea armatei ruse ar fi totală, după ce acum câteva zile a pierdut toată regiunea Harkov, din nord estul Ucrainei. Daca ofensiva ca continua, intreaga regiune Lugansk este în pericol să ajungă în pericol de a fi capturată de ucraineni.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: