.

„În această dimineață, un grup de luptători talibani înarmați atât cu arme grele cât și arme ușoare au lansat un atac coordonat împotriva unor posturi de poliție din districtul Shah Joy din provincia Zabul. Ca urmare a acestui atac, 20 de polițisti au fost uciși” a declarat guvernatorul provinciei Zabul, Bismillah Afghanmal.

Talibanii au lansat „ofensiva anuală de primăvară ” la sfârsitul lunii aprilie, în timp ce Statele Unite încearcă să elaboreze o nouă strategie pentru rezolvarea problemei afgane.

Luna trecută, un atac asupra unei baze militare din orasul Mazar-i-Sharif s-a soldat cu 135 de morți în rândul forțelor de ordine.

Pentagonul a solicitat Casei Albe să aprobe trimiterea a mai multor mii de soldați în Afganistan pentru a reuși să treacă la ofensivă împotriva talibanilor.

La această oră, Statele Unite au aproximativ 8400 de soldați staționați în Afganistan iar alți 5000 de soldați din diferite state ale NATO se află de asemenea în Afganistan, majoritatea având rol de consiliere pe lângă forțele afgane. În urmă cu 6 ani, în Afganistan se aflau mai mult de 100000 de soldați americani.