Adrian Năstase s-a vaccinat: „Mai importanți sunt neuronii conducătorilor decât mușchii”

Adrian Năstase s-a vaccinat: „Mai importanți sunt neuronii conducătorilor decât mușchii”

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a a anunțat că s-a vaccinat anti Covid19

Adrian Năstase a scris că s-a vaccinat anti Covid 19, dar nu a uitat să trimită o săgeată otrăvită spre politicieni. De data asta, alesul a președintele României, Klaus Iohannis.

„Ieri m-am vaccinat. M-am gândit că efectul principal este mai important decat eventuale efecte secundare. În plus, am așteptat o zi înainte de a vă spune că totul e în ordine. Am constatat că lucrurile au funcționat corect. Medic de familie, programare, notificare (cu rapel) pe platforma dedicată. Punctualitate la vaccinare la Spitalul de urgență Floreasca (unde eram arondat)”, a scris Năstase.

Ne puteți urmări și pe Google News

La finalul mesajului, fostul premier și președinte al PSD a lansat atacul esențial. Importanți sunt neuronii, nu mușchii conducătorilor.

„Nu am pus o poză cu mușchi pentru că m-am gândit că cititorii mei sunt mai interesați de neuronii conducătorilor decât de mușchii acestora”, a scris Adrian Năstase.

Adrian Năstase s-a vaccinat

Între Adrian Năstase și Klaus Iohannis relațiile nu sunt dintre cele mai cordiale. Și asta mai ales, după ce șeful statului a decis să îi retragă lui Năstase, Ordinul Național ”Steaua României”. Decorația a fost primită în 2002, de la președintele Ion Iliescu.

După acest moment, Adrian Năstase a deschis un proces, la Curtea de Apel București, prin care își cere decorația înapoi. În prezent, dosarul a fost trimis la Curtea Constituțională, care trebuie să judece o excepție de necontituționalitate.

La 11 decembrie 2019, Iohannis a semnat decretele privind retragerea decoraţiilor pentru mai multe persoane publice, printre care se numără Adrian Năstase, Miron Mitrea, Gheorghe Mencinicopschi, Adrian Severin. Motivul invocat fiind că aceştia au condamnări penale.

„M-am înșelat în legătură cu Iohannis”

În cazul lui Adrian Năstase este vorba de Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Cruce, conferit prin Decretul nr. 960 din 28 noiembrie 2002, semnat de fostul preşedinte Ion Iliescu.

„Klaus Iohannis a început să construiască 'România normală' anunţând că a decis să-mi retragă Ordinul 'Steaua României' în grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la recepţia organizată cu ocazia Zilei Naţionale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezând că, în al doilea mandat, Iohannis va încerca să ajute la o reconciliere naţională, după dezbinarea din ultimii ani. M-am înşelat, iar gestul său meschin de astăzi nu prevesteşte nimic bun", scia la momentul respectiv Adrian Năstase.