Diverse mijloace de informare au transmis că acest beci/ adăpost nu există. EVZ a obținut o mărturie a unei persoane, care a asistat la ancheta inițială, care susține că acest buncăr există, dar că la ora descoperirii lui, în timpul percheziției, nu erau probe că a fost folosit vreodată.

De remarcat este faptul că negarea existenței beciului nu a fost făcută oficial. Sub pardoseala din camera sa din casa din Caracal este o trapă, o intrare, acoperită cu un placaj.

Dând placajul la o parte se ajunge la un culoar strâmt, o fostă cale de acces sub rampa de reparație a mașinilor. Se știe că Dincă a avut în urmă cu mulți ani un service acasă.

Culoarul are aproximativ 3 metri. La final, pe partea dreaptă se deschide un soi de încăpere, minusculă, dar mai largă decât calea de acces spre ea. În ambele locuri nu se poate ajunge mergând drept. În această ultimă încăpere, pe un perete, sunt trei belciuge de fier încastrate.

La o primă examinare nu părea ca ele să fi fost folosite. Evident, apariția unei asemenea informații merită o reacție oficială, care să fie ținută minte până la finalul anchetei.

Sursa mea spune că Gheorghe Dincă a fost întrebat de această încăpere, completată după închiderea service-ului auto. Dincă ar fi spus că e „un adăpost atomic” construit de el, fără vreun scop legat de ancheta în curs.

Faptul că Dincă a fost informat de descoperire face bizară negarea ei publică din motive de confidențialitate a cercetărilor. 

Te-ar putea interesa și: