Dan Barna a declarat că notele de constatare trimise de către DLAF la DNA nu conțin numele său. Mai mult, Dan Barna menționează că DLAF nu l-a informat  direct dacă este vizat în anchetă.

„Până în acest moment nu am nicio informație oficială de la DLAF privind implicarea mea în vreo notă de constatare care să fie trimisă la DNA. Am încredere că nu au ales să anunțe în presă înainte să mă informeze și pe mine”, a declarat Dan Barna

Dan Barna a fost unul dintre susținătorii legislației în vigoare despre „aceste bazaconii de fapte penale (gen abuzul în serviciu)”

Ingrid Mocanu: „Presa susține că și Dan Barna este vizat de ancheta DLAF, care a ajuns la DNA. Cică el” nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase” și că ar fi făcut totul corect.
Declarațiile sale au una din cele două justificări: ori știe realitatea și vrea să inducă în eroare, ori nu știe ce consideră DNA a fi fapte penale cu fonduri europene și atunci a vorbit ”în dodii” până acum.
Dacă este corect sau nu ce consideră DNA fapte penale cu fonduri europene eu am precizat de multe ori cu mult timp în urmă, DAR el a susținut că totul este perfect și nu trebuie modificat nimic în legislație.
Domnule coleg (mi-a fost coleg de an), da, ceea ce descrie presa, care a prezentat pe larg ce se găsește prin acele dosare, sunt considerate, pe cale de interpretare a legislației în vigoare infracțiuni de către DNA (și de unele instanțe). La fel ca multe alte bazaconii de fapte penale (gen abuzul în serviciu).
Eu și alții NU am susținut o asemenea interpretare deplasată și am tot considerat utilă o modificare clarificatoare a legislației în domeniu, pentru a se elimina asemenea posibile interpretări, dar dvs. DA, ați susținut-o”, a scris Ingrid Mocanu pe contul personal de Facebook.

Dan Barna: Nu am nici o informație despre existenta vreunui dosar pe numele meu

„Nu am nicio informație despre existența vreunei fapte care să îmi fie imputată de DLAF sau de vreo altă instituție a statului, pentru că nu există niciuna”, a scris Dan Barna pe contul personal de Facebook.

Şi continuă: „Dacă se va porni o urmărire penală împotriva mea, mă voi retrage. E un lucru firesc şi niciun fel echivoc aici.  Mă voi retrage în măsura în care se va porni o urmărire penală în ceea ce mă privește. Restul, în momentul de faţă, nu există nimic”, a mai subliniat Dan Barna.