Update. Dan Barna, după ce a fost reclamat la DNA pentru o posibilă fraudă: Dacă se va începe urmărirea penală, mă voi retrage

Update. Dan Barna, după ce a fost reclamat la DNA pentru o posibilă fraudă: Dacă se va începe urmărirea penală, mă voi retrage

Dan Barna, vicepremier, a fost reclamat de cei de la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF), la DNA, într-o anchetă legată de fondurile europene. Imediat după apariția acestor informații, Barna a declarat că a aflat din presă și că nu a comis nicio faptă penală. Mai mult, acesta a afirmat că, în cazul în care se va cere urmărirea penală, se va retrage din funcțiile pe care le deține.

Vicepremierul Dan Barna a fost reclamat la Direcția Națională Anticorupție (DNA) de către Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF) pentru „posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”.

Încă de anul trecut s-au făcut cercetări legate de banii pe care i-a primit sora lui Dan Barna, dar se investigau, de asemenea, încă trei cazuri, conform newsweek.ro.

Într-un răspuns oficial, trimis de DLAF, se vede că problemele pe care le are Dan Barna în această chestiune sunt complicate.

Răspunsul oficial al celor de la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă

„1. Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a finalizat acțiunile de control privind modul în care au fost implementate proiectele finanțate din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 - „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.1 - „Dezvoltarea economiei sociale”: „Punți comunitare” (POSDRU/168/6.1/S/146256, cod SMIS 56760), „SES-am Deschide-te!” (POSDRU168/6.1/S/144808, cod SMIS 56699), „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” (POSDRU/84/6.1/S/53560, cod SMIS 21583), beneficiar unitatea administrativ-teritorială Județul Alba, prin Consiliul Județean Alba.

2. În urma verificărilor efectuate în cazul proiectelor „Punți Comunitare” (cod SMIS 56760) și „SES-am deschide-te!” (cod SMIS 56699) au rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală motiv pentru care, Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a procedat, la data de 05.05.2021, la întocmirea actelor de sesizare. Întreaga documentație se află în procedură de transmitere către Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție.

Constatările vizează 4 persoane care, la data faptei, dețineau calitățile de expert cu atribuții de recrutare respectiv, manageri ai structurilor de economie socială (entități înființate în cadrul proiectelor).

Departamentul pentru lupta antifraudă va putea oferi mai multe informații numai după finalizarea cercetărilor de către organele judiciare.

3. Cu privire la proiectul „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” (POSDRU/84/6.1/S/53560 - cod SMIS 21583), în urma verificărilor efectuate nu au rezultat indicii privind săvârșirea unor fapte de natură penală.

4. Verificările cu privire la proiectul „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural” (POSDRU/135/5.2/S/125782 - cod SMIS 51031), având ca beneficiar S.C. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, sunt în curs.

Conform prevederilor legale, Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF va putea oferi mai multe informații numai după finalizarea investigațiilor”, este răspunsul celor de la DLAF.

Ne puteți urmări și pe Google News