Evenimentul Zilei > EVZ Special > Dan Barna s-a sucit. Va candida la Cotroceni dacă guvernarea va fi performantă
Dan Barna s-a sucit. Va candida la Cotroceni dacă guvernarea va fi performantă

Dan Barna s-a sucit. Va candida la Cotroceni dacă guvernarea va fi performantă

Copreședintele USR-PLUS, Dan Barna, și-a nuanțat poziția în legătură cu o eventuală candidatură la președinție. Dacă în urmă cu câteva săptămâni nu excludea această posibilitate, acum, leagă acest fapt de succesul guvernării din care face parte și de propria sa performanță în acest guvern, în care este vicepremier.

Barna a declarat, cu o lună în urmă, într-o emisiune televizată că nu exclude o nouă candiatură la președinție, acest fiind „un scenariu real”, pe care-l discută cu colegii. Acum, întrebat, luni seara, la Digi24, dacă își menține acest plan, în condițiile în care vrea să candideze la șefia USR PLUS, vicepremierul a părut mai rezervat în declarații.

„Haideți să luăm lucrurile în logica lor firească. În momentul de faţă sunt vicepremier în Guvernul României şi obiectivul meu este ca această campanie de vaccinare să aibă succes şi acest guvern să treacă România de pandemie şi să o reaşeze pe o direcţie de creştere şi stabilitate economică de care avem cu toţii disperată nevoie. În funcţie de performanţa guvernării, o să vorbim şi de candidaturi viitoare, dacă va fi cazul. Pe termen scurt, anul acesta, avem în faţă Congresul USR PLUS în care, într-adevăr, îmi doresc să continui”, a declarat Dan Barna.

Dacă guvernarea nu performează, sunt șanse mici

Liderul USR a explicat că șansele unei candidaturi credibile ar fi „destul de mici”, dacă guvernarea și propria sa performanță în guvern nu se vor dovedi de succes.

„În mod pragmatic, dacă acest guvern va avea succes, voi fi într-o poziţie în care opţiunea va fi pe masă. Dacă acest guvern şi guvernarea din care fac parte şi performanţa mea, până la urmă, nu vor fi unele de succes, eu zic că şansele de a avea o candidatură credibilă vor fi destul de mici. (…) Nu vreau să vorbim de 2024 la momentul acesta, pentru că nu doar eu, noi, România, Guvernul, coaliţia mai avem în faţă doi ani în care e nevoie să se întâmple nişte lucruri importante pentru ţară, după care vorbim şi de candidatura la preşedinţia României”, a punctat vicepremierul. „Pe termen scurt, vorbim de continuare proiectului USR PLUS în care cred și în care m-am dedicat”, a conchis Barna.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: