Evenimentul Zilei > Politica > Dan Barna va candida la președinția USR-PLUS: Vreau să duc mai departe acest proiect
Dan Barna va candida la președinția USR-PLUS: Vreau să duc mai departe acest proiect

Dan Barna va candida la președinția USR-PLUS: Vreau să duc mai departe acest proiect

Dan Barna a anunțat, vineri, la Sibiu, că va candida pentru funcția de președinte al USR PLUS la congresul care va avea loc în  luna septembrie

Dan Barna a anunţat că va candida la președinția USR PLUS şi spune: „Este un proiect la care am muncit foarte mult timp și doresc să duc mai departe acest proiect”. Aşadar, vicepremierul Dan Barna va candida la funcţia de preşedinte al USR-PLUS, la congresul care se va ţine în luna septembrie.

„Este un proiect la care am muncit foarte mult timp și doresc să duc mai departe acest proiect USR PLUS”, a spus Dan Barna, întrebat, vineri, într-o conferință de presă, la Sibiu, dacă va candida pentru funcția de președinte al partidului rezultat din fuziunea între USR și PLUS.

Alegerile interne vor fi organizate la nivelul filialelor județene până în iulie, iar congresul național va avea loc în luna septembrie

„Atmosfera e una foarte bună. Faptul că în Vinerea Mare a decis validarea fuziunii… În momentul de față suntem un singur partid. Practic această fuziune, care a durat aproape doi ani, a ajuns la un rezultat și sunt foarte încântat la nivel personal că un proiect în care am crezut și care nu a fost simplu, pentru că au fost de-a lungul timpului mulți oameni care au încercat să bage bețe prin gard, am reușit să avem acest efort finalizat. Suntem foarte optimiști despre evoluția pe termen lung a organizației”, a spus vicepremierul Dan Barna.

Dan Barna nu exclude o nouă candidatură la prezidenţiale

Recent, vicepremierul Dan Barna a afirmat că nu exclude o candiatură la alegerile prezidenţiale din 2024: „Ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezenţă cât mai consistentă în politica din România şi în următorii ani”, a declarat Barna, precizând, însă, că „nu este o chestiune de viaţă şi de moarte”.

Întrebat dacă va candida, a spus: „Asta voi decide împreună cu colegii mei, poate să fie. Nu exclud. Nu se face de azi pe mâine , dar în egală măsură ceea ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezenţă cât mai consistentă în politica din România şi în următorii ani. Dacă asta va presupune şi o candidatură la prezidenţiale, mi-o voi asuma fără niciun fel de problemă”, a răspuns Barna.

Dan Barna, despre  candidatura la prezidențiale: „E un scenariu real, e un scenariu care există, despre care discutăm, discută şi colegii mei, discut şi eu. Vom vedea dacă asta va fi decizia până la urmă. Nu o exclud, nici nu este o chestiune de viaţă şi de moarte. Este o posibilitate”, a mai declarat vicepremierul Dan Barna, potrivit Agerpres.