Andrew Bailey, guvernatorul Băncii Naționale a Angliei, a vorbit despre isteria creată în ultima perioadă în jurul monedelor virtuale. O zonă extrem de instabilă, dar în care unii speculatori reușesc să obțină profituri consistente. Criptomonedele au avut un an 2021 foarte bun, iar valoarea lor a crescut uluitor.

Cei care fac speculații cu monezile virtuale sunt avertizați

Andrew Bailey a afirmat că aceste monede nu au o valoare propriu-zisă. Iar cei care le cumpără trebuie să se aștepte să piardă și toți banii pe care i-au investit în această afacere extrem de volatilă. „Nu au nicio valoare intrinsecă. Asta nu înseamnă că oamenii nu le pun valoare, deoarece pot avea o valoare în afara pieții financiare consacrate. Dar nu au nicio valoare intrinsecă. Voi spune asta din nou, foarte clar, cumpărați-le doar dacă ești pregătit să-ți pierzi toți banii”, a atenționat Andrew Baily.

„Bitcoin reprezintă un sistem descentralizat este clar ca bună ziua. Nu are nevoie de un guvernator, nici măcar de o bancă a Angliei. Chiar dacă, poate, Bailey oferă critici și sfaturi extrem de sofisticate. Pentru că într-adevăr ar trebui să investești doar bani pe care îți poți permite să-i pierzi. Bitcoin ar putea fi ultima speranță financiară a omenirii, dar întreaga rețea este încă un experiment”, este reacția oferită pe siteul bitcoinist.com, după afirmațiile făcute de guvernatorul Băncii Naționale a Angliei.

În 2018, fostul guvernator al Băncii Angliei nu credea în Bitcoin

La nivel oficial există o schimbare de atitudine față de monedele virtuale. În anul 2018, Mark Carney, fostul guvernator al Băncii Angliei, afirma că aceste criptomonede nu prezintă niciun risc pentru ca prin intermediul lor să fie spălați bani. Despre Bitcoin spunea că a eșuat ca depozit de valoare și ca monedă. Acum, el își poate reconsidera poziția față de cel de-al doilea punct, pentru că Bitcoin a crescut.

Este greșit ca toate monedele virtuale să fie puse la un loc, atunci când vorbim despre ele. Pentru că există o mare diferență între Bitcoin și Dogecoin. Într-adevăr, unele monede nu au valoare intrinsecă, mai spune sursa citată.