Evenimentul Zilei > Actualitate > Acuzații îndreptate către politicieni. „Dacă erau așa, aveam mai puține decese”
Acuzații îndreptate către politicieni. „Dacă erau așa, aveam mai puține decese”

Acuzații îndreptate către politicieni. „Dacă erau așa, aveam mai puține decese”

O parte a clasei politice a fost luată la rost chiar de un coleg de breaslă.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a vorbit, astăzi, despre situația înmulțirii cazurilor de coronavirus cu care se confruntă România în ultimele zile. Politicianul le-a luat apărarea colegilor din Guvern și a afirmat că este vorba despre o manipulare atunci când cabinetul lui Ludovic Orban este arătat cu degetul pentru această situație.

„Acest discurs că vina este a guvernului vreau să vă spun că este și aici o mică manipulare. Toate deciziile pe care le-a luat guvernul au fost în baza unor legi. Este ciudat, extrem de ciudat că Avocatul Poporului s-a trezit în această perioadă, exact când noi traversam o apă mare și noi eram în mijlocul vadului. Sper că interesul electoral va păli în fața celui general”, a afirmat Marcel Vela, care a mai afirmat că unii dintre politicieni ar fi trebuit să arate că sunt mai responsabili în acest context al pandemiei.

„Nu vreau să fiu nici dur și nici să fac acuzații, dar cred că dacă erau mai responsabili unii politicieni, mai cerebrali, mai patrioți, acum aveam mai puține decese.”

Minsitrul de Interne le-a transmis un mesaj și românilor care nu cred în existența coronavirusului sau sunt de părere că întreaga situație este mult amplificată de către autorități.

„Îi rog pe acești cavaleri ai apărării drepturilor și libertăților să discute cu cei care și-au pierdut pe cineva drag. Eu am discutat cu familia unor colegi din MAI care au murit îmbolnăviți de acest Covid și vă rog să mă credeți că situația este crâncenă, situația este dramatică”, a declarat Marcel Vela.

Minsitrul a făcut aceste declarații în timpul unei vizite efectuate la Timișoara. Acolo unde a inspectat unitatea de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi, care este amplasată în curtea Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” în orașul de pe Bega.

„Sunt patru asemenea unități mobile, unul era prevăzut pentru Iași, dar în prezent este amplasat la Galați, având în vedere nevoile județului și ale zonei aferente, unul este la Ploiești și unul la Timișoara. A patra este în rezervă la IGSU, fiind pregătită să intervină”, a spus Vela.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: