Evenimentul Zilei > Sport > Acuzații dure lansate către Ion Țiriac după ce Serena Williams a zdrobit-o pe Simona Halep
Acuzații dure lansate către Ion Țiriac după ce Serena Williams a zdrobit-o pe Simona Halep

Acuzații dure lansate către Ion Țiriac după ce Serena Williams a zdrobit-o pe Simona Halep

Victoria obținută de Serena Williams în fața Simonei Halep i-a dat apă la moară lui Alexis Ohanian, care l-a atacat pe Ion Țiriac.

Mesaj dur postat de Alexis Ohanian, după ce Serena Williams a eliminat-o, astăzi, pe Simona Halep, cel vizat fiind Ion Țiriac. Sportiva din America s-a impus fără probleme în fața româncei, în două seturi, scor 6-3, 6-3. Și s-a calificat în semifinalele de la Australian Open. A fost un bun prilej pentru jumătatea Serenei să continue războiul de la distanță cu Ion Țiriac. 

„Ce bine că nimeni nu-l ascultă pe sexistul și rasistul de Ion Țiriac”. A scris soțul Serenei Williams pe contul de Twitter. El a fost prezent la Melbourne, în tribunele arenei „Rod Laver”. Unul dintre „urmăritorii” lui Alexis Ohanian l-a întrebat de ce a postat acel mesaj.

Ion Țiriac a fost acuzat de rasism

Partenerul Serenei Williams a răspuns. „Dacă ar avea puțină decență s-ar retrage! Din toate punctele de vedere. Aștept până când găsești o declarație de la el despre un jucător alb din circuit, nu mai vorbim de unul care să fie atât de important. Nu vei găsi pentru că unul ca el se simte prea confortabil când îi spune unei femei de culoare ce să facă.

Statele Unite au o istorie complicată a rasismului. El vine dintr-o țară, România, care are un mediu omogen, dar nu poate fi iertat pentru atât de multă ignoranță în 2021. Sunt atât de multe documentare despre acest subiect, dacă vrea să învețe mai multe”.

Totul a plecat după ce Ion Țiriac a cerut ca Serena Williams să se retragă

Totul a pornit anul trecut, după ce Ion Țiriac a spus în emisiunea „Rețeaua de idoli” de la TVR 2 că Serena ar trebui să se retragă. „La vârsta asta și la greutatea pe care le are acum, nu se deplasează atât de ușor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzațională. Dacă ar avea puțină decență s-ar retrage! Din toate punctele de vedere”.

Ohanian replica la câteva luni distanță.„E sigur să spunem că nimănui nu-i pasă de ce crede Ion Țiriac.”