„Guvernatorul Isărescu l-a pus pe eternul Vasilescu sa ne transmită ca niciodata " nu s-a luat vreun ban din buzunarul cuiva pentru a se salva o bancă " Încă o minciună ordinară! Iată adevarul: Timp de 10 ani, începând cu 1 ianuarie 2001, toți cei care am alimentat la pompă am plătit un cent în plus pe fiecare litru de carburant pentru a acoperi gaura de la Bancorex. Cine credeti ca a semnat OUG 249/2000? Isărescu. Mugur Isărescu.”, a scris senatorul pe Facebook.

În urmă cu o zi, Adrian Vasilescu declara că băncile nu au fost ajutate cu niciun leu în timpul crizei, iar acționarii acestora au fost nevoiți să aducă bani în România, deși guvernul și opinia publică spuneau că băncile scot bani din țară.

„Băncile din România au avut multe situaţii în timpul crizei în care au fost foarte tare lovite. Băncile trebuie să aibă un anumit indicator de solvabilitate. Când acest indicator de solvabilitate scade, se dă alarma. Înseamnă că băncile respective sunt în pericol. Ei, bine, în timpul crizei de foarte multe ori acest indicator de solvabilitate a scăzut în foarte multe ţări, şi în America, şi în Marea Britanie, şi în foarte multe ţări dezvoltate. Când au fost în pericol că indicatorii de solvabilitate în anumite bănci scad, au apelat la buzunarele cetăţenilor, la contribuabili, au adus bani în buget şi cu aceşti bani au salvat băncile. De ce au făcut asta? Pentru că dacă băncile o iau la vale într-o ţară, obligatoriu şi inevitabil o ia la vale toată economia după bănci”, a declarat Vasilescu.

 

Te-ar putea interesa și: