Evenimentul Zilei > Actualitate > Activități industriale interzise?! Costel Alexe, despre nivelul excesiv al poluării în București
Activități industriale interzise?! Costel Alexe, despre nivelul excesiv al poluării în București

Activități industriale interzise?! Costel Alexe, despre nivelul excesiv al poluării în București

După ce în cursul nopții de duminică spre luni a fost raportat un nivel excesiv al poluării în București, ministrul Mediului a făcut precizări luni cu privire la acest aspect, în cadrul unei întâlniri de urgență cu reprezentanții Gărzii de Mediu și Agenției de Mediu.

„Am avut acest episod de poluare ca urmare a unui cumul de factori.  Am întrebat la 112, iar în afară de incendiul de la Gara de Nord și arderi de vegetație sau cauciucuri, nu se știu alte cauze. Lipsa de vânt a dus la aceste valori atât de ridicate. Creșterile au început la ora 21, cu vârf către 3-4 dimineața.

N-aș vrea să creadă cineva că am avut acest episod de poluare doar din cauza arderilor neconrolate din jurul Bucureștiului. Avem și noi suspiciuni de activități industriale care se desfășoară în București și Ilfov, mai ales noaptea, care dau în atmosferă cantități ridicate de poluanți.

În momentul de față, avem peste 100 de fabrici autorizate, în Ilfov și Bucureti, care au acest proces de ardere.

Aș dori să semnalez că ne apropiem de valorile normale, dar sunt încă depășiri la PM10”, a spus ministrul Mediului, Costel Alexe.

Spre finalul conferinței, Alexe a anunțat că a decis să facă ordine la nivelul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului București, unde va fi schimbată conducerea.