Aceștia se aflau între cei 40 de oameni reținuți pentru interogatoriu. Căutările au avut loc în 16 municipalități, în special în jurul Bruxelles-ului, inclusiv în 152 de garaje închise. 

În 22 martie, bombele au ucis 32 de persoane la aeroportul din Bruxelles și într-o stație de metrou, amintește BBC News. 

Nicio armă, niciun explozibil nu au fost găsite în timpul perchezițiilor, care s-au desfășurat fără incidente, precizează procurorii. 

Între zonele cercetate s-a aflat și Molenbeek, un cartier din Bruxelles, care a devenit cunoscut pentru asocierea cu jihadiștii. Procurorul federal a declarat că operațiunea a fost lansată după investigații care au dovedit că este nevoie de „o intervenție imediată a polițiștilor”. Guvernul belgian nu a ridicat, deocamdată, nivelul alertei teroriste, 

Polițiștii belgieni au primit, recent, o avertizare, că un grup de militanți ai Statului Islamic a părăsit Siria, îndreptându-se spre Europa, plănuind atacuri în Belgia și Franța.

O sursă din serviciile de securitate, citată de ziarul belgian DH, miercuri, spunea că „grupul a părăsit Siria acum o săptămână și jumătate, urmând să ajungă în Europa, prin Turcia și Grecia, cu bărcile, fără pașapoarte”. 

Te-ar putea interesa și: