Evenimentul ZileiInternationalAccident îngrozitor cu o mașină Tesla. Era pe pilot automat, victimele nu au avut nicio șansă

Accident îngrozitor cu o mașină Tesla. Era pe pilot automat, victimele nu au avut nicio șansă

Accident îngrozitor cu o mașină Tesla. Era pe pilot automat, victimele nu au avut nicio șansă
Doi oameni au murit în acest week-end, într-un accident cu o mașină Tesla în statul american Texas. Aparent, autoturismul era pe pilot automat.

Poliţia nu a găsit pe nimeni pe locul șoferului. Mașina a ieşit de pe şosea, a lovit un copac şi a izbucnit în flăcări. Circula cu viteză mare şi nu a reuşit să ia corect o curbă. Patru ore le-a luat pompierilor să stingă focul, după care au găsit trupurile a doi bărbaţi. Unul dintre ei era în faţă, pe scaunul pasagerului, celălalt era pe bancheta din spate.

Potrivit presei locale, mașina a părăsit suprafața carosabilă și s-a izbit de un copac, la nord de Houston, apoi a fost cuprinsă de flăcări. “Nu era nimeni pe locul șoferului“, a declarat sergentul Cinthya Umanzor referitor la accidentul de sâmbătă noaptea. Aceasta a mai precizat că cele două victime erau născute în 1951, respectiv 1962.

Autoturismul 2019 Tesla Model S funcționa cu o viteză ridicată în momentul când nu a reușit să ia corect o curbă și a părăsit autostrada, a relatat postul local de televiziune KHOU-TV.

27 de investigații sunt în curs pentru accidente care implică vehicule Tesla

Autorităţile americane au deschis 27 de investigații cu privire la accidente în care au fost implicate vehicule Tesla. Dintre acestea, 3 au în vizor accidente de dată recentă. Până în prezent, Tesla și Administrația Națională de securitate a traficului pe autostrăzi nu au răspuns niciunei solicitări de a comenta evenimentul.

Acest nou accident survine într-un moment în care compania se pregăteşte să lanseze un software actualizat de conducere complet automatizată. Zilele trecute, Elon Musk a publicat pe Twitter rezultatul unui raport care ar demonstra că maşinile Tesla pe pilot automat au un risc de 10 ori mai mic de accident decât un vehicul normal.

În luna ianuarie, excentricul om de afaceri a declarat că anticipează profituri uriașe de pe urma acestui software complet automatizat. “Sunt foarte încrezător că mașina se va putea pilota în deplină siguranță, anul acesta, depășind abilitățile omenești”, a spus Elon Musk. Totuși, tehnologia pe pilot automat trebuie să învingă anumite obstacole de siguranță și legislative pentru a putea atinge succesul comercial.

Sursa: The Guardian

Citește și Elon Musk și-a luat titlul de “techno king“ la compania Tesla

 


Accesează: