Evenimentul ZileiSocialDrone de ultimă generație: A fost aprobat primul zbor comercial complet automatizat

Drone de ultimă generație: A fost aprobat primul zbor comercial complet automatizat

Drone de ultimă generație: A fost aprobat primul zbor comercial complet automatizat
Compania americană American Robotics este prima companie din lume care a primit aprobarea FAA (Autoritatea de aviație americană) de a opera drone complet automatizate în scopuri comerciale.

Drone de ultimă generație! Compania cu sediul în Massachusetts American Robotics a fost acreditată de Autoritatea de aviație americană (FAA) pentru a opera drone fără operatori la bază. Documentele postate pe site-ul instituției arată că American Robotics Inc. a primit o aprobare specială pentru data de 14 ianuarie. Atunci va fi permisă pilotarea automatizată dincolo de raza de vizibilitate a unui pilot la distanță.

Licență pentru drone de ultimă generație: 4 ani de testări 

Licența de operare semnată de directorul adjunct al FAA, Robert C. Carty, permite companiei americane să opereze drona quadcopter Scout fără pilotaj uman, la o greutate maximă de aproximativ 10 kilograme. Zborurile vor avea ca destinație zone rurale în scopuri de cercetare, dezvoltare și training. Licența este acordată numai pe timpul zilei, în zone neregulate aflate la joasă altitudine, cu un trafic aerian ușor. Înălțimea maximă permisă a zborului este de 120 de kilometri.

„Gestionăm evaluări complete de siguranță înainte de a acorda orice aprobări pentru operarea zborurilor complet automatizate”, a precizat FAA pentru presa americană, sâmbătă. Odată adoptată pe scară largă, se estimează că licențierea dronelor automatizate va crește eficiența multor domenii cheie. Printre acestea se numără agricultura, transporturile, mineritul, tehnologia și producția de scurtă durată, precizează agenția. În plus, activitatea dronelor va reuși o reducere a impactului de mediu.

Pentru a îndeplini standardele de acreditare, American Robotics a testat drone complet automatizate timp de 4 ani în 8 state federale, anunță The Wall Street Journal.

Dronele Scout ale companiei din Marlborough dispun de o tehnologie acustică încorporată, care le permite să evite păsările sau alte aparate de zbor, dar și defecțiunile.

Licența va debloca o piață a dronelor de 100 miliarde de dolari

„Odată cu aceste aprobări American Robotics inaugurează o nouă eră a operațiunilor cu drone automatizate la scară largă”, a declarat co-fondatorul și CEO-ul companiei, Reese Mozer, într-un comunicat de presă. Potrivit acestuia, acțiunea va ajuta la deblocarea unei piețe a dronelor comerciale în valoare de 100 miliarde de dolari. Anterior, FAA a permis dronelor să inspecteze căile ferate, șantierele industriale și conductele atâta timp cât piloții sau observatorii erau vizibili.

În decembrie, Autoritatea de aviație americană a precizat că va emite o reglementare mult așteptată, cerută pentru identificarra majorității dronelor la distanță. Aceasta va permite dronelor de mică dimensiune zborul deasupra oamenilor și zborul pe timp de noapte. Legea va permite integrarea dronelor în spațiul aerian.

Sursa: Fox Business

Foto: Twitter FAA


Accesează: