A murit Kevin Campbell. Fostul atacant de la Arsenal și Everton avea doar 54 de ani

A murit Kevin Campbell. Fostul atacant de la Arsenal și Everton avea doar 54 de ani

Într-o carieră de aproape 20 de ani, Kevin Campbell a jucat pentru Arsenal, Nottingham Forest și Everton, ca să menționăm doar câteva dintre cele mai prestigioase echipe pe la care a trecut, și a marcat 148 de goluri în 542 de jocuri. După retragerea din fotbal a avut o carieră de succes în media.

Kevin Campbell era adorat de toată lumea

După o scurtă suferință, fostul atacant din Premiere League, Kevin Campbell, a decedat la doar 54 de ani. Acesta s-a îmbolnăvit în luna mai și a fost internat în stare "foarte gravă" în spital.

„Suntem devastaţi să aflăm că fostul nostru atacant Kevin Campbell a murit după o scurtă boală", a anunţat Arsenal. „Kevin era adorat de toată lumea de la club. Cu toţii ne gândim la prietenii şi familia sa în aceste momente dificile. Odihneşte-te în pace, Kevin", a precizat clubul.

La rândul său, echipa de fotbal Everton a anunţat: „Toată lumea de la Everton este profund întristată de moartea fostului nostru atacant Kevin Campbell la vârsta de doar 54 de ani. A fost nu doar un adevărat erou al Goodison Park, ci şi o persoană incredibilă - aşa cum ştie oricine l-a întâlnit vreodată. Odihneşte-te în pace, Super Kev", a precizat clubul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fiul lui Kevin, Tyrese, continuă moștenirea familiei

Atacantul născut în Lambeth și-a început cariera cu Arsenal, pentru care a debutat în mai 1988, unde a reușit să câștige titlul Diviziei I (1990-91), Cupa FA și Cupa Ligii (1992-93) și Cupa Europei (1993-94) cu clubul din nordul Londrei. Cariera lui Kevin Campbell la Arsenal s-a încheiat în 1995, când s-a mutat la Nottingham Forest. În total, a jucat de 228 de ori pentru Arsenal, marcând 59 de goluri.

Kevin Campbell și Paul Davis sărbătoresc câștigarea ligii în 1991

Kevin Campbell și Paul Davis sărbătoresc câștigarea ligii în 1991. Foto: Arsenal Londra

După trei sezoane cu Forest – unde a câștigat titlul în Divizia 1 în 1998 – Kevin Campbell a avut o scurtă perioadă cu echipa turcă Trabzonspor, înainte de a semna pentru Everton. Kevin a jucat de peste 150 de ori pentru clubul din Merseyside, devenind și acolo un favorit al fanilor, nu în ultimul rând pentru prestația sa de la sfârșitul anului 1998/99, care a ajutat echipa sa să evite retrogradarea. A fost numit Jucătorul lunii în Premier League pentru luna aprilie a acelui sezon.

După ce și-a agățat ghetele de fotbal în cui, în mai 2007, Campbell a continuat să se bucure de o carieră media de succes lucrând, printre altele, pentru Sky Sports.

Sky Sports News i-a adus un omagiu lui Campbell: „Kevin Campbell a fost un atacant superb și un favorit al fanilor oriunde a jucat. În ultimul timp, a fost un prieten și un coleg autentic pentru toată lumea de la Sky Sports News, unde a adus o căldură și o energie extraordinară prin cunoștințele și expertiza lui”.

Fiul lui Kevin, Tyrese, continuă moștenirea familiei în fotbalul englez, atacantul jucând cel mai recent pentru Stoke City în campionatul sezonului trecut.