A murit atacantul Giampiero Boniperti. Del Piero l-a depăşit de abia după 40 de ani. Boniperti şi-a petrecut întreaga carieră la Juventus, ai cărui reprezentanţi au anunţat vestea neagră pe site-ul oficial al clubului.

De-a lungul impresionantei cariere, vârful de atac a cucerit cinci titluri de campion al Italiei cu Juve şi două Cupe ale Italiei. Aceste performanţe au fost bifat între anii 1946 şi 1961. Atacantul a intrat în inimile suporterilor Bianconerilor pentru fotbalul spectaculos etalat alături de John Charles şi Omar Sivori. Pasionaţii de fotbal ştiu că ei au creat celebrul „trio magic” al Bătrânei Doamne.

A murit atacantul Giampiero Boniperti
Giampiero Boniperti, juventus, italia, Alessandro Del Piero

Ultimele informaţii ale jurnaliştilor din Italia indică faptul că Boniperti a decedat din cauza unei probleme cardiace mai vechi. Datorită incisivităţii sale, şi-a câştigat locul în istorie. Torinezii n-au uitat că Boniperti a fost cel mai bun marcator al lor timp de peste 40 de ani, până când Alessandro Del Piero i-a doborât recordul de 182 de goluri. S-a întâmplat de abia în 2006, iar asta spune multe despre calitatea fobalistică a legendarului atacant.

Del Piero l-a depăşit de abia în 2006

De asemenea, Giampiero Boniperti a fost golgheterul ediţiei 1947-1948 a Serie A, în care a marcat 27 de goluri. Totodată, el a înscris de 8 ori în 38 de partide pentru selecţionata Italiei, cu care a participat la Cupele Mondiale din 1950 şi 1954, dar şi la Jocurile Olimpice din 1952. În cele din urmă, Boniperti s-a retras din activitate în 1961, iar şi zece ani mai târziu a devenit preşedinte de onoare celor de la Juventus.

Del Piero

„Alessandro Del Piero a fost născut la 9 noiembrie 1974, în Conegliano, provincia Treviso, regiunea Veneto. Este un fost fotbalist italian, în prezent retras din activitate. Este considerat unul dintre cei mai mari jucători italieni din toate timpurile.

A jucat cea mai mare parte din cariera sa pentru Juventus Torino, alături de care a câștigat 16 trofee naționale și internaționale, printre care 6 titluri în Serie A, un titlu în Seria B, o Coppa Italia și un trofeu UEFA Champions League.

Are cele mai multe goluri marcate pentru Juventus din istoria echipei cu 208 goluri și este unul dintre cei mai mari marcatori din istoria Ligii Campionilor, cu 42 reușite. A fost campion mondial cu Italia în 2006”, se arată pe ro.wikipedia.org.