Evenimentul Zilei > International > Un român a făcut stop cardiac pe o plajă din Italia. Echipajele de salvare au acționat imediat
Un român a făcut stop cardiac pe o plajă din Italia. Echipajele de salvare au acționat imediat

Un român a făcut stop cardiac pe o plajă din Italia. Echipajele de salvare au acționat imediat

Un tânăr român în vârstă de doar 26 de ani a suferit un stop cardiorespirator chiar în timp ce făcea baie în mare, pe plajă Maestrale, în Tirenia, Italia.

Drama a avut loc luni, chiar în același loc în care un tânăr de 19 ani a murit cu o săptămâna în urmă.

Potrivit celor prezenți la față locului, românul şi-a pierdut cunoştinţa în timp ce se afla în apă. Salvamarii au intervenit și l-au adus înapoi la mal și au început manevre de resuscitare, scrie stiridiaspora.ro.

La scurt timp după aceea, au venit şi echipajele de salvare și au continuat manevrele de resuscitare cardio-respitatorie.

Din fericire, tânărul și-a revenit și a fost transportat la camera de urgență a spitalului din Livorno pentru verificările necesare. La ora transmiterii acestei știri, romanul a fost stabilizat și se află în afară oricărui pericol.

La Marea Neagră doi scafandri au murit

La începutul lunii aprilie, doi scafandri au murit în Marea Neagră în timp ce supravegheau lucrările de extindere a plajei din Eforie Nord. Victimele au fost aduse la mal în stop cardio-respirator și nu au mai putut fi salvate de echipajele medicale.

Victimele sunt un scafandru de 54 de ani și un geolog de 32 de ani. Cei doi se aflau la aproximativ 500 de metri în larg când a fost observată dispariția lor. Mai multe echipe de salvatori au început căutările și au reușit să recupereze corpurile din apă.

Cei doi scafandri au fost aduși la mal în stop cardio-respirator și, în ciuda manevrelor de resuscitare, nu au fost salvați.

Acestia erau unei firme private specializată în cercetare și inginerie marină și dispăruseră în apele mării, în dreptul Hotelului Europa.

„Eforie Nord, misiune de căutare/salvare a doi scafandri ce supravegheau lucrările de nisipare a plajei, la aproximativ 500 m în larg. Pompierii intervin cu 1 barcă cu 4 scafandri și 1 ambulanță SMURD. În sprijin acționează 1 Elicopter SMURD și 1 ambulanță a serviciului județean. Cei doi scafandri au fost aduși la mal, se află în stop cardio-respirator. Echipajele medicale aplică măsurile specifice de resuscitare”, a transmis ISU Constanța.