Evenimentul Zilei > Actualitate > A fost descoperit un nou monolit. Unde a apărut de această dată
A fost descoperit un nou monolit. Unde a apărut de această dată

A fost descoperit un nou monolit. Unde a apărut de această dată

După un adevărat „turneu” prin mai multe locații din SUA și țări din Europa, un monolitul misterios și-a făcut din nou apariția în Canada.

Un monolit asemănător celor apărute în deşertul american Utah şi în mai multe ţări europene, printre care şi România, a fost descoperit joi, pe malul unui râu al oraşului Toronto, Canada, scrie vineri AFP.

Misterisul obiect metalic, având o formă dreptunghiulară şi aproape patru metri înălţime, a fost deja observat şi apoi a dispărut în alte regiuni canadiene în cursul lunii decembrie, în oraşele Vancouver şi Winnipeg.

CITEȘTE ȘI Al doilea monolit din România a apărut pe plaja Vadu. VIDEO

La Toronto, sute de persoane s-au grăbit să fotografieze straniul obiect şi au distribuit pozele pe reţelele sociale. Într-una dintre aceste fotografii monolitul apare vandalizat cu graffitiuri făcute cu vopsea roşie.

CITEȘTE ȘI Misterul din România a isterizat Marea Britanie. Nu se știe natura obiectului

Monolitul a făcut un adevărat „tur de forță majoră” în mai multe state din Europa și locații din SUA

Misteriosul monolit a fost observat pentru prima dată, la jumătatea lunii noiembrie, într-o zonă deşertică izolată din Utah. Ulterior, minsteriosul monolit a dispărut, acest lucru dând naștere la speculaţii din domeniul science-fiction, infirmate mai târziu după ce s-a aflat că structura a fost demontată de patru bărbaţi care au dus-o spre o destinaţie necunoscută.

Apariţii similare au fost consemnate ulterior în mai multe locuri în lume, printre care o plajă a insulei britanice Wight, pe malul unui râu în Polonia, dar şi în România, pe dealul Bâtca Doamnei din judeţul Neamţ, de unde a dispărut ulterior, fără a ști însă cine l-a luat.

Mulți fani au filmelor SF compară aceste obiecte cu monoliţii extratereşti din filmul SF din 1968 al regizorului Stanley Kubrick, „2001, Odiseea spaţială”. Un colectiv din statul american New Mexico, denumit „Cei mai faimos artist” (The Most Famous Artist), a revendicat paternitatea monolitului din Utah, nu însă şi a celor descoperite în România, Marea Britanie sau Olanda.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.