Evenimentul Zilei > Monden > Isterie mondială! Al treilea monolit metalic misterios a apărut în Marea Britanie FOTO
Isterie mondială! Al treilea monolit metalic misterios a apărut în Marea Britanie FOTO

Isterie mondială! Al treilea monolit metalic misterios a apărut în Marea Britanie FOTO

Ne-am trezit cu o manie a monolitului metalic, care străbate lumea întreagă în ultima perioadă. De data aceasta a apărut un alt monolit în Marea Britanie. Este al treilea din Regatul Unit.

Ciudata structură metalică a apărut pe vârful unui deal din Parcul Național Dartmoor, în sud-vestul Angliei. Se pare că este al treilea de acest fel găsit în Marea Britanie. Primul pe Insula Wight și al doilea în Glastonbury.

Al treilea monolit metalic misterios a apărut în Marea Britanie

Sculptura „suprarealistă” a fost văzută pe vârful dealului din Parcul Național Devon, lângă satul Throwleigh. Primul monolit a fost observat în Utah în noiembrie și de atunci au apărut în întreaga lume, inclusiv în România.

Structura a fost observată în Dartmoor de fotograful Sarah Clarke, care a surprins ciudatul a monolit. Ea și-a împărtășit imaginea pe Twitter și a trebuit să-și liniștească urmăritorii că imaginea nu a fost photoshopată.

A apărut pe vârful unui deal din Devon

Ea a scris pe social media: „Deci, o dimineață foarte interesantă – este un lucru real!

„Oricine mă cunoaște știe că nu fac Photoshop, așa că ia-l de la mine”, a ţinut să explice ea. Mark Bullock, care s-a dus miercuri să se uite la monolit, a declarat că i s-a părut că „ceva nu era în regulă…”. El a adăugat: „Era un pic suprarealist”.

Parcul Național Dartmoor a eliminat imediat monolitul, spunând că zona este protejată

Un purtător de cuvânt a spus: „Știm că oamenii pot crede că aceste tipuri de lucruri sunt un punct de discuție interesant, dar trebuie amintit că Dartmoor este un loc protejat pentru importanța sa, pentru viața sălbatică, natură și arheologie”.

Monolitul a apărut - aparent de nicăieri - pe un deal accidentat din Dartmoor

Toată această poveste cu monolitul a început în Utah când au fost văzut un stâlp misterioș în deșert și, de asemenea, în California, la începutul acestei luni. Localnicii au observat miercuri dimineață cel mai recent monolit straniu din San Luis Obispo, pe vârful muntelui Pine din Atascadero, California. Cu două săptămâni înainte, oficialii faunei sălbatice au găsit o structură ciudată similară în deșertul Red Rock, Utah – dar care a dispărut imediat.

La scurt timp, un monolit identic a fost găsit pe un deal în România care a dispărut în mod misterios

Monolitul „extraterestru” a fost reperat pe situl arheologic de la Piatra Neamț „Dealul Bâtca Doamnei”, pe 26 noiembrie – dar a dispărut. Potrivit mai multor surse, un colectiv anonim numit „Cel mai faimos artist” și-au asumat monolitii din Utah și California, scrie The Sun.