Evenimentul Zilei > Social > Canada pregătește campania de vaccinare. Premierul Trudeau a făcut anunțul
Canada pregătește campania de vaccinare. Premierul Trudeau a făcut anunțul

Canada pregătește campania de vaccinare. Premierul Trudeau a făcut anunțul

Canada va primi 249.000 de doze de vaccin împotriva noului coronavirus, de la compania farmaceutică Pfizer, până la finalul acestei luni.

Grupul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech vor livra, până la sfârşitul lunii decembrie, aproximativ 249.000 de doze de vaccin împotriva COVID -19, a anunţat premierul canadian Justin Trudeau, relatează AFP.

„Primele livrări ar putea sosi săptămâna viitoare”, după aprobarea Health Canada, care este aşteptată săptămâna aceasta, a declarat Trudeau în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit spuselor premierului canadian, primele vaccinări ar trebui să înceapă la câteva zile după ce dozele contractate vor sosi în Canada, a precizat premierul Trudeau. El a adăugat, în cadrul aceleași declarații de presă, că statul canadian urmează să primească milioane de doze suplimentare din vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech la începutul anului 2021.

„Primii canadieni vor fi vaccinaţi de săptămâna viitoare dacă avem aprobarea Health Canada săptămâna aceasta”, a spus Justin Trudeau.

Astfel, în Canada sunt prevăzute 14 centre de distribuire de unde vor fi împărțite vaccinuri în toată țara, a menţionat, de asemenea, premierul Trudeau.

Rezultatele testării la scară largă a acestui vaccin, dezvoltat de Pfizer BioNTech au arătat o eficacitate și o siguranță în proporţie de 95%. Pe de altă parte, grupul farmaceutic american Moderna, care a dezvoltat un alt vaccin, a indicat, de asemenea, că va putea livra primele doze în Canada începând de luna aceasta. Autoritățile de la Ottawa au comandat şi au făcut opţiuni pentru mai bine 400 de milioane de doze de vaccine care urmează să fie livrate de şapte grupuri farmaceutice.

Marea Britanie dă startul campanie de vaccinare

Marea Britanie este prima țară care va începe campania de vaccinare împotriva noului coronavirus, din 8 decembrie. Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este primul stat din lume care a autorizat utilizarea unui vaccin împotriva virusului. Este vorba despre vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech a fost aprobat de urgență la începutul acestei săptămâni.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze de vaccin, cu ajutorul cărora vor fi protejate 20 de milioane de persoane, fiind necesare două inoculări. Într-o primă etapă, 800.000 de doze vor fi disponibile în Regatul Unit.