Aşadar, „albinele sniffer” vor fi gata pentru noul lor rol care ar putea salva vieți, a declarat Ross Gillanders, cercetător la Universitatea din St Andrews. Imediat ce albinele vor fi eliberate, acestea vor ateriza pe locul unde se află bomba sau pachetul cu droguri.

Albinele sniffer sunt mai ieftine și mai ușor de gestionat decât câinii

Acestea sunt instruite să detecteze droguri, explozibili, pesticide și metale radioactive. Dr. Gillanders a declarat pentru The Times : „În prezent, știm că pot detecta minele de la aproximativ 100 de metri distanță”.

Dr. Gillanders lucrează, de asemenea, în echipă cu un om de știință care a folosit albinele pentru a cartografia zonele din Cernobil după dezastrul nuclear. Iar cercetătorii de la Universitatea din Köln au susținut că albinele ar putea în cele din urmă să înlocuiască câinii în detectarea drogurilor pe aeroporturi.

Albinele sunt considerate la fel de bune la locul de muncă si sunt mult mai ieftine și mai ușor de hrănit decât „câinii sniffer” care sunt folosiți în prezent. Într-un proiect SUA, albinele au fost folosite pentru a detecta explozibili în vehicule la punctele de control, notează Daily Mail.

Te-ar putea interesa și: