Evenimentul Zilei > Justitie > A fost arestat controversatul afacerist Remus Rădoi! Este martor-cheie în dosarul Caracal
A fost arestat controversatul afacerist Remus Rădoi! Este martor-cheie în dosarul Caracal

A fost arestat controversatul afacerist Remus Rădoi! Este martor-cheie în dosarul Caracal

A fost arestat controversatul afacerist Remus Rădoi, zis „Codiță”, care a avut legătură cu fetele dispărute din cazul dosarul Dincă. El şi partenerul său sunt bănuiți că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare totală de 1.509.712 lei, reprezentând sume de bani încasate necuvenit pentru lucrări neconforme cu realitatea, consum supraevaluat la utilaje, transport şi manoperă.

Remus Rădoi a devenit cunoscut atunci când comisarul șef Nicolae Alexe l-a contactat pentru a afla detalii în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu, victimă în dosarul Caracal.

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova – Biroul de Investigare a Fraudelor l-au reținut marți după-amiaza, pentru 24 de ore, pe Remus Rădoi. Alături de “Codiță” a fost arestat și un alt individ, în vârstă de 36 de ani, partener de afaceri al acestuia.

În fapt, cei doi bărbați, în calitate de reprezentanți legali ai unei societăți comerciale, sunt bănuiți că ar fi indus în eroare mai multe autorități locale din județele Olt, Argeș, Ilfov și Hunedoara, cu privire la deţinerea unor utilaje și forță de muncă necesare pentru executarea unor lucrări de modernizare drumuri și extindere sisteme de alimentare cu apă şi canalizare menajeră, existând suspiciunea că, la încheierea contractelor de achiziție publică, ar fi prezentat documente false, încheiate pe numele unor persoane decedate sau care nu aveau calificarea profesională necesară executării lucrărilor, se arată în comunicatul emis de Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj.

Cei doi sunt bănuiți că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 1.509.712 lei

Banii reprezintă sume încasate necuvenit pentru lucrări neconforme cu realitatea, consum supraevaluat la utilaje, transport și manoperă. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracţiunilor de fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

Iar pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor celor doi bărbați. Cei doi au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Cine este Remus Rădoi

Remus Rădoi a fost omul-cheie atunci când a izbucnit ancheta cu privire la dispariția fetelor de la Caracal. El a făcut dezvăluiri despre modul în care au făcut polițiștii căutările mașinii lui Dincă, precum și despre rețelele de trafic ce persoane existente în oraș. Numai că, numele afaceristului se leagă mai multe scandaluri, bătăi în plină stradă, conducere de autoturism având permisul suspendat, și de asemenea este cercetat pentru evaziune fiscală.

Pe 2 ianuarie 2021 Remus Rădoi a anunțat că a preluat eStrada TV încercând să-l redenumească în News România. Din 15 martie 2021 eStrada TV a fost reintrodus național în grila RCS & RDS.

Din 9 aprilie 2021 eStrada TV a trecut la formatul 16:9 lansând conceptul News România difuzând și alte emisiuni ca România unită, La ordinea zilei și Avocatul tău.

Din 22 februarie 2022 eStrada TV a finalizat rebranding-ul devenind complet News România. Totodată a trecut de la canal generalist la canal de știri difuzând emisiuni de dezbatere, reportaje și documentare și va emite în format HD, relatează infoactual.ro.