Polițiștii l-au prins pe Rădoi, la un filtru rutier, iar acesta nu a putut prezenta permisul de conducere care îi fusese reținut, anterior pentru comiterea unei alte abateri la regimul rutier.

„În urma activităţilor desfăşurate în teren, poliţiştii rutieri au depistat la intersecţia dintre Calea Bucureşti cu strada Răsăritului, din municipiul Caracal, un bărbat, de 42 de ani, din comuna Redea, judeţul Olt, în timp ce conducea un autoturism având dreptul de a conduce suspendat. În urma cu 10 zile, poliţiştii Serviciului Rutier Olt au întocmit un dosar penal pentru sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, întrucât aceeaşi persoană a fost depistată conducând un autoturism pe raza comunei Slătioara, având permisul de conducere reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Polițiștii din Caracal l-au prezentat pe Rădoi în fața unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, care a dispus ca acesta să fie cercetat în stare de control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Cine este Rădoi?

La scurt timp după crimele din Caracal, polițiștii din Olt apelau la Remus Rădoi, patronul controversat al unor firme de pază, pentru a-l identifica pe criminal, dar și mașina pe care acesta ar fi condus-o în momentul în care a răpit-o pe Alexandra Maceșanu. Tânăra a reușit să sune la 112 și să cheme ajutorul polițiștilor, dar aceștia nu au intervenit pentru mai bine de 18 ore. În tot acest timp, îl rugau pe Rădoi să identifice mașina cu care fata a fost răpită, dar și pe bărbatul în cauză, care ulterior s-a dovedit a fi Gheorghe Dincă. Informațiile date de date Rădoi, la acel moment s-au dovedit a fi false.