84% dintre români sunt dispuşi să lucreze în străinătate

84% dintre români sunt dispuşi să lucreze în străinătate

Opt români din zece sunt dispuşi să muncească în străinătate, iar 59% sunt dispuşi să se relocheze în ţară, potrivit studiului 2011 Global Talent Mobility Survey.

Dintre românii care nu au nicio problemă cu munca peste hotare, 56% dintre ei vor un contract care să se întindă pe cel puţin cinci ani. Aceştia sunt dispuşi să muncească în afara graniţelor pentru a avea un nivel de trai mai ridicat, dar şi pentru că ei percep că nu au şanse de realizare în România. Ţările în care ar dori românii să lucreze nu mai sunt Spania şi Italia, ca până acum, ci Marea Britanie, Germania şi Franţa. Site-urile de joburi reprezintă, şi pentru romani, cele mai utilizate metode (81%) în gasirea unui loc de muncă în străinătate.

La nivel internaţional jumătate din forţa de muncă este dispusă să se mute peste hotare.

În ceea ce priveşte disponibiltatea de a părăsi localitatea, persoanele intervievate susţin că ar avea astfel oportunitatea de a-şi lărgi experienţa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Studiul a fost efectuat de către The Network, împreună cu organizaţia de cercetare olandeză Intelligence Group, în perioada iunie-septembrie 2011. În realizarea sondajului au fost implicare 66 de ţări, printre care şi Romania prin intermediul BestJobs.ro, şi 162.495 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.