Evenimentul Zilei > Actualitate > ISIS i-a OBLIGAT să stea într-o GROAPĂ! Igor Dodon este IMPLICAT. News alert
ISIS i-a OBLIGAT să stea într-o GROAPĂ! Igor Dodon este IMPLICAT. News alert

ISIS i-a OBLIGAT să stea într-o GROAPĂ! Igor Dodon este IMPLICAT. News alert

Clipe de coșmar pentru 3 piloți moldoveni. După condiții mizere de locuit într-o groapă, aceștia au cunoscut libertatea într-un mod șocant. Igor Dodon a avut o mare legătură cu asta.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut un anunț important. Cei doi piloți moldoveni luați ostatici în Afganistan, în noiembrie 2015, au fost recuperați.

„Acum 2 zile cetățenii noștri au fost recuperați și transportați la Moscova. La moment, piloții se află în spital, starea sănătății fiind destul de bună. (…) Timp de 3 ani ei au stat într-o groapă, nu au văzut soarele. (…) A fost o misiune de ajutor din partea Federației Ruse. Când au ajuns la Moscova ei au bufnit în răs la auzul limbii moldovenești (române – n.r.).”, a declarat Dodon.

Cei doi piloți au ajuns la Chișinău cu o cursă specială pusă la dispoziție de Moscova.

Pe data de 24 noiembrie 2015, elicopterul unei companii moldovenești a fost capturat de către militanții Statului Islamic.

Echipajul elicopterului a fost compus din 3 piloți și 18 pasageri militari din Afganistan. Toți erau de origine moldovenească.

Cu un an în urmă, autoritățile de la Chișinău au anunțat că erau dispuse să strângă 2 milioane de dolari pentru eliberarea celor 3 piloți, informează Cotidianul.ro.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.