Evenimentul Zilei > Economie > 100.000 de turiști sunt pe litoral. 20.000 dintre ei stau în gazdă
100.000 de turiști sunt pe litoral. 20.000 dintre ei stau în gazdă

100.000 de turiști sunt pe litoral. 20.000 dintre ei stau în gazdă

Numărul de turişti care au ajuns la mare în acest weekend este de aproximativ 80.000 de turişti în unităţi clasificate

În afară de aceștia cel puţin 20.000 de vizitatori s-au cazat în unităţi neclasificate, adică în gazdă, la localnici. „Începând din această săptămână, turiştii încep să sosească pe litoral în număr din ce în ce mai mare. Litoralul începe treptat să se umple, diferenţiat pe staţiuni, astfel că pentru acest weekend în Mamaia aşteptăm un grad de ocupare de 75%, Eforie Nord 80%, iar în staţiunile din sudul litoralului în jur de 70%”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc

Staţiunile Năvodari, Costineşti şi Vama Veche sunt asaltate în perioada weekend-ului de vizitatori, dar turiştii declaraţi în structuri clasificate se menţin în jurul a 70-80%. Aceste date provin de la unităţile clasificate al căror număr este egalat sau depăşit în aceste staţiuni de numărul unităţilor nedeclarate, susţin reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Aceste date sunt aproximative şi au fost obţinute pe baza estimărilor furnizate de membrii FPTR şi a sondajului aplicat unui număr semnificativ de operatori din turism.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.