Evenimentul Zilei > Social > Zuckerberg anunță marea schimbare la Facebook. „Va supăra o mulțime de oameni”
Zuckerberg anunță marea schimbare la Facebook. „Va supăra o mulțime de oameni”

Zuckerberg anunță marea schimbare la Facebook. „Va supăra o mulțime de oameni”

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, anunță că rețeaua de socializare pe care a înființat-o și pe care o administrează va avea o nouă abordare, susținând principii precum libera exprimare sau criptarea datelor, chiar și în situația în care aceste lucruri nu sunt pe placul multora.

Mark Zuckerberg a precizat, cu prilejul unei reuniuni pe teme de tehnologie, că organizația sa își va schimba abordarea în fața a ceea ce se numește „cenzură excesivă”. El a precizat că Facebook va susține o mai largă libertate de exprimare și va milita pentru criptarea datelor utilizatorilor,

„Aceasta este noua abordare și cred că va supăra o mulțime de oameni. Dar, sincer, vechea abordare a supărat de asemenea o mulțime de oameni, așa că încercăm ceva diferit”, a spus Zuckerberg.

Fondatorul Facebook a precizat că primește o mulțime de solicitări pentru cenzurarea anumitor tipuri de conținut, lucru care nu este deloc confortabil din perspectiva asigurării libertății de exprimare. Mark Zuckerberg a recunoscut că Facebook are responsabilitatea de a elimina conținutul publicat de teroriști, de către cei care exploatează copii sau cei care incită la violență. Totodată, fondatorul Facebook a adăugat că va lupta pentru criptarea datelor și protejarea utilizatorilor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.