Evenimentul Zilei > Politica > Ziua Națională a României. Nicolae Ciucă, la ședința solemnă din Parlament: Haideţi să folosim anul viitor pentru a ne lua un răgaz din competiţia electorală
Ziua Națională a României. Nicolae Ciucă, la ședința solemnă din Parlament: Haideţi să folosim anul viitor pentru a ne lua un răgaz din competiţia electorală

Ziua Națională a României. Nicolae Ciucă, la ședința solemnă din Parlament: Haideţi să folosim anul viitor pentru a ne lua un răgaz din competiţia electorală

Premierul Nicolae Ciucă a cerut un moratoriu și punerea între paranteze a caracterului pre-electoral al anului 2023. El a mai declarat că politicienii trebuie să învețe din 2022 și să facă mai multe schimbări.

La şedinţa solemnă a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată sărbătoririi Zilei Naţionale a României, Nicolae Ciucă a cerut partidelor reprezentate în Legislativ, societății civile şi mass-media să instituie un moratoriu și să schimbe ceva în 2023.

Mesajul lui Ciucă

„De 1 Decembrie, Ziua unităţii tuturor românilor, aş vrea să adresez un apel partidelor politice reprezentate în Parlament, societăţii civile şi mass-media: să instituim un moratoriu, să încercăm cu toţii să punem între paranteze caracterul pre-electoral al anului 2023. Haideţi să folosim anul viitor pentru a ne lua un răgaz din competiţia electorală. Să avem, împreună, Putere şi Opoziţie, o discuţie aşezată şi raţională asupra viitorului României. Avem o datorie istorică să aducem România acolo unde îi este locul: în rândul marilor democraţii europene.

Acesta este singurul proiect de ţară pe care îl avem de îndeplinit în următorii ani: să asigurăm eficienţa instituţională şi să susţinem dezvoltarea economiei şi a nivelului de trai, cu moderaţie, echilibru şi în deplină securitate. Ca să realizăm acest lucru, viitorul proiect de ţară trebuie să se axeze pe următoarele teme: profilul economiei româneşti în prezent şi viitor, educaţia şi soluţiile la problema demografică, sistemul de pensii în ansamblul său, sistemul de sănătate, reforma administrativ-teritorială, rolul României într-o lume în schimbare”, a afirmat Nicolae Ciucă, luni la tribuna plenului reunit al Parlamentului.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu

El a mai spus că „la 104 ani de la Marea Unire, la 32 de ani de la căderea regimului comunist şi la 15 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, parcurgem un moment istoric de mare responsabilitate, crucial pentru viitorul naţiunii noastre”.

1 decembrie pentru Nicolae Ciucă

Acesta a adăugat că „1 Decembrie este o zi de sărbătoare şi trebuie să o onorăm cum se cuvine”.

„Să spunem tinerilor că România are un viitor. Să spunem intelectualilor că România are nevoie de îndrumarea lor. Să spunem celor care lucrează în ţară sau străinătate că România este rezultatul muncii lor. Să spunem antreprenorilor că România are nevoie de creativitatea şi determinarea lor. Să spunem pensionarilor acestei ţări că România va avea grijă de ei aşa cum şi ei au avut grijă de România. Pentru că noi toţi, împreună, uniţi, iar nu divizaţi putem realiza şi definitiva singurul proiect de ţară care ne poate duce mai departe – o naţiune română europeană. La mulţi ani România, la mulţi ani, români!”, a mai precizat premierul Ciucă, potrivit News.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: