Tânărul din fotografie, îmbrăcat cu sacou, cu cămașă albă și cravată în dungi, conform canoanelor vremurilor, nu pare a fi însă foarte bucuros. Poate singurul lucru ieșit din tiparele epocii, de atunci, este părul. Destul de mare pentru un elev de liceu, în vârstă de 17 ani.

Fotografia alb-negru, făcută în 1976, a stârnit multe comentarii răutăcioase, dar și unele de admirație.

Președintele Klaus Iohannis a comentat laconic fotografia, cu un simplu „Amintire din copilărie #17ani #1Iunie #ZiuaCopilului”.

 

Aprecierile și comentariile nu s-au lăsat așteptate

Postarea s-a viralizat, strâgând mii de aprecieri și comentarii, la puțin timp de la publicarea sa pe pagina de Facebook a președintelui.

Comentariile au fost, de la cele răutăcioase, până la urări și mesaje de dragoste.

Cei care au remarcat că elevul Iohannis nu este surâzător în poză au primit, de la alți internauți răspunsuri precum: „Dacă ar fi zâmbit în poză, astăzi ar fi stat la coadă la comentarii răutăcioase, așa cum faceți voi!”.

În ajutorul șefului statului sunt și alte postări: „Voi ăștia, care comentați tâmpenii la adresa președintelui României, v-ați uitat în oglindă să vă vedeți fețele frustrate? Sunteți urâți și răi la suflet”.

Și laudele nu mai contenesc. Mai ales, dacă sunt presărate și cu atacuri politice la adresa „dușmanului” declarat al președintelui, PSD-ul.

„Ati avut potential de tânăr! Domnule presedinte, cred ca le trece un fior pe spate pesedistilor ( si nu numai) cand privesc aceasta fotografie! Multă sanatate si putere de muncă!”, și-a exprimat altcineva opinia.

„O privire infricosatoare si amenintatoare. Daca postati fotografia asta in campania electorala nu mai erati votat. Comentariile nu sunt de folos!
La multi ani doar copiilor!!!”, a mai comentat cineva.
Lipsa zâmbetului a determinat, poate, cele mai multe comentarii. „Copilul din noi, e ucis de euri ,de bombe,de celulare….,pădurea lui Eminescu ,copilărie pură….să dea Dumnezeu să ne lumineze mintea și să o ducem în laboratoarele unei noi lumi ,unde zâmbetul să reapară …ne a dispărut zămbetul,Domnule Președintè!”, spune un intronaut.