Evenimentul Zilei > Social > Instagram şi Facebook pregătesc schimbări majore
Instagram şi Facebook pregătesc schimbări majore

Instagram şi Facebook pregătesc schimbări majore

Instagram, platforma de photo-sharing deţinută de Facebook, va lansa o opţiune la nivel global care permite utilizatorilor să ascundă contorul de aprecieri pentru mesaje, iar schimbarea va fi în scurt timp disponibilă şi pe Facebook, după teste axate pe diminuarea presiunii psihologice resimţite de utilizatorii reţelelor, derulate de mai mulţi ani.

Instagram oferă abonaţilor posibilitatea de a ascunde contorul de like-uri pentru mesajele din fluxul de informaţii, precum şi pentru propriile mesaje. Cele două opţiuni vor fi disponibile și pe Facebook în următoarele săptămâni, a anunțat Instagram miercuri pe blogul său.

Într-o conferință de presă, Adam Mosseri, şeful Instagram, a spus că scopul este de a le oferi oamenilor control asupra propriilor experienţe pe platforma de socializare. Mosseri a precizat că testele realizate pe platformă privind contorului de aprecieri nu au arătat schimbări aparte în bunăstarea psihologică a utlizatorilor, dar a polarizat opiniile referitoare la implementarea opţiunii.

”Like-urile”, simboluri de inimioare pe Instagram sau un deget mare ridicat pe Facebook, se folosesc pentru a măsura popularitatea mesajelor atât personale, în cazul utilizatorilor individuali, cât şi profesionale, în cazul creatorilor de conţinut şi a paginilor de business.

Instagram a testat recent utilizatorii

Ca parte a unui test, Instagram a oferit recent , unui număr mic de utilizatori globali, opţiunea de a comuta între afişarea contorului de aprecieri şi ascunderea acestuia. În articolul publicat pe blog, compania a arătat că o parte dintre utilizatori a considerat-o o opţiune benefică. În schimb, alţi abonaţi au fost deranjaţi de pierderea parametrilor.

Mosseri a spus că nu se aşteaptă să vadă o schimbare semnificativă în ceea ce priveşte interacţiunea utilizatorilor în urma acestei acțiuni. Potrivit acestuia, creatorii de conţinut de pe platforma cu un număr mare de urmăritori, au avut reacţii divizate. Creatorii mai puţin cunoscuţi, însă, și-au exprimat temerile.

Mai nou,Instagram s-a confruntat cu un val de critici, după ce şi-a anunţat intenţia de a construi o versiune a aplicaţiei dedicată copiilor sub 13 ani. Ca urmare, procurori generali din 44 de state americane au solicitat Facebook renunţarea la acest plan.

Conform setărilor implicite, contorul de like-uri va fi activat. Mosseri a spus că Instagram va analiza posibilitatea de a ascunde în mod implicit contorul de like-uri pentru utilizatorii sub 18 ani.