Zelenski își schimbă tactica de luptă. Deținuții vor fi trimiși pe front

Zelenski își schimbă tactica de luptă. Deținuții vor fi trimiși pe front Închisoare. Sursa foto: dreamtime.com

Ucraina va înființa unităţi alcătuite doar din foşti deţinuţi de drept comun. Aceștia vor semna contracte cu armata și vor fi trimiși să lupte pe front. De altfel, Rusia a apelat la această strategie încă de la începutul războiului.

Ucraina trimite foștii deținuți pe front

De la începutul conflictului și până în prezent, Rusia a trimis un număr mare de deținuți sau foști deținuți pe front. Numai anul trecut, numărul celor încarcerați în închisorile din Rusia a scăzut cu 58.000.

Război Ucraina

Sursa foto: PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Ucraina apelează la o strategie similară și va semna contracte cu foștii deținuți de drept comun. Aceștia vor lupta pe front, potrivit ministrului ucrainean al justiţiei Denis Maliuska.

Vor lupta în unități de asalt

Oficialul a subliniat că aceștia nu vor fi amestecați cu militarii. Totuși, acesta a menționat că decizia ar putea fi schimbată la un moment dat. Conform planului autorităților ucrainene, foștii pușcăriași ar urma să lupte în unitățile de asalt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Instanțele din Ucraina au analizat și aprobat deja peste 600 de cereri din partea deținuților. Înțelegerea dintre cele două părți prevede ca aceștia să poată ieși din închisoare înainte să își execute integral pedeapsa. Înainte de a fi relocați în unitățile de asalt, deținuții trec printr-o perioadă de pregătire. Conform ministrului justiției, timp ce „cel puțin două luni” ,aceștia sunt instruiți legat de folosirea armelor.

Ucraina, soldați

Sursa foto: Facebook - Volodimir Zelenski

Mii de deținuți din Ucraina sunt interesați de ofertă

Conform reprezentanților ministerului justiției, aproximativ 5.000 de deținuți și-au arătat interesul pentru a semna un contract cu armata ucraineană. Legislația europeană prevede ca anumite categorii de deținuți să poată beneficia de eliberare anticipată pentru a lupta pe front.

Potrivit ministrului, numărul celor care sunt încarcerați în unitățile din Ucraina și pot fi trimiși la război ajunge la 20.000. Prin acest demers, autoritățile din Ucraina vor să reducă diferența de personal, care prezintă un dezavantaj pe front.